Indiferent ce scrie pe cartea de identitate, aceasta este vârsta ta reală


Adevărata vârstă a unei persoane nu se găsește în cartea de identitate, ci în ADN-ul și în stilul de viață care marchează o biologie ce poate duce la mai mulți sau mai puțini ani de viață. 


Nu contează ce scrie pe cartea ta de identitate

Cartea de identitate nu indică întotdeauna vârsta pe care o ai. Există mulți factori care o influențează. Stilul de viață spune multe despre vârsta pe care o avem și despre cât de mult vom trăi. 

S-a demonstrat că un somn bun are legătură cu longevitatea. În același mod în care stresul joacă un rol fundamental în a da sau a lua ani de viață unei persoane.

Uneori, buletinul ne poate arăta o vârstă care nu are nicio legătură cu ceea ce suntem cu adevărat, lucru de care trebuie să ținem cont, în primul rând. Știința a venit cu o serie de factori care au ajuns să fie decisivi atunci când vine vorba despre vârsta pe care o avem cu adevărat. Iată ce spune știința despre cât de bătrâni suntem și ce vârstă avem.

Aceasta este vârsta ta reală

Un articol din revista Very Well Health, face diferența între vârsta biologică măsurată prin două domenii majore, telomerii și metilarea ADN-ului, cel din urmă fiind modul în care îmbătrânim. Nu toată lumea o face în același mod.

Toate acțiunile noastre sunt un mic grăunte de nisip în fața a câtorva ani care se adaugă sau se scad în funcție de un anumit stil de viață. Consumul de alcool sau de tutun are o influență negativă asupra vârstei unei persoane. Așadar, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce ne spune cartea noastră de identitate, dar și la modul în care avem grijă de noi înșine pe măsură ce trece timpul.

La fel cum nu este bine să fumăm, nu este bine nici să fim supuși stresului pe care îl putem genera în ciuda faptului că avem un stil de viață sănătos. 

Echilibrul familie-profesie este uneori cauza stresului devenit cronic într-o societate care se mișcă din ce în ce mai repede. Confruntat cu o schimbare de ciclu care ar putea sfârși prin a fi cea care are o influență negativă asupra acelei vârste pe care poate nu ne-am fi imaginat că o avem.

Nu doar oglinda este unul dintre elementele care indică modul în care ne regăsim. Uneori, trebuie să fim pregătiți să luăm un fel de măsuri. Să cerem ajutor sau să renunțăm la unele elemente care implică timp pe care poate nu îl avem. Odihna și somnul sunt aproape la fel de importante ca și cele mai importante.

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies