Ce înseamnă „second opinion” și cum îi ajută pe pacienți? Eva Pavel, consilier medical, ne-a oferit explicațiile pe larg


Eva Pavel este consilier medical în cadrul spitalelor din străinătate. Cu ajutorul ei și al echipei ei (spitalestrainatate.ro), mii de români găsesc rezolvare pentru probleme de sănătate în centrele medicale din străinătate.


Nu numai în Turcia, dar și în Italia, Germania, Austria, Grecia sau Franța – țări cu care există parteneriate. Eva promovează conceptul de ”a doua opinie medicală”, prin care oricine poate obține feedback medical gratuit de la un medic specialist străin.  Ce înseamnă mai exact „second opinion”, Eva Pavel a răspuns pe larg pentru Doctordebine.ro.

Eva, cum ai ajuns consilier în cadrul spitalurilor din străinătate?

"Potențialul meu l-a remarcat o doamnă extraordinară, managerul unui spital din Turcia la care eu am mers cu tatăl meu la tratament. Nu știam de existența acestui tip de job. Mă aflam acolo într-o perioadă foarte grea pentru mine și familia mea, însă, după 6 luni petrecute în cadrul spitalului, timp în care tatăl meu a urmat tratamentul, am fost surprinsă să mi se propună să lucrez pentru acel spital aici, în România

Am acceptat imediat, fără să mă gândesc măcar o secundă. Îmi doream să vin în țară și să povestesc despre experiența noastră din spitalul din străinătate, să le povestesc  tuturor bolnavilor de cancer despre aparatura existentă acolo, despre tehnologia modernă și metodele de tratament ale medicilor străini.

Au trecut 10 ani de când activez, iar în toți acești ani am adunat sub aripile mele foarte multe spitale, din multe țări, spitale ce acordă suport pacienților români."

Ce înseamnă serviciul de “second opinion” pe care îl oferi gratuit pacienților români? Ce presupune practic și cum te pot găsi sau auzi de tine cei care au cea mai mare nevoie?

"Serviciul de second opinion oferă pacientului posibilitatea de a discuta cu un medic din străinătate despre diagnosticul lui și despre soluțiile de tratament pe care le au spitalele din străinătate.

Prin intermediul meu pacientul poate accesa serviciul de second opinion în țări ca Turcia, Austria, Eleveția, Grecia, etc. În fiecare țară avem acces la mai multe spitale cu specializări diferite și medici de renume mondial.

Procedura este simplă, rapidă și gratuită pentru pacientul român. Acesta trebuie să mă contacteze prin intermediul site-ului www.spitalestrainatate.ro. Din momentul în care pacientul îmi transmite dosarul medical, eu îl voi trimite către țările sugerate de pacient, la acele spitale la care sunt profesori specializați pe problema acestuia. 

După ce pacientul primește opinia gratuită din partea medicilor din străinătate, el decide dacă merge la tratament sau rămâne în România."

Câți români te caută în medie pe lună și pe câți ai reușit să îi ajuți și să obții rezultate maxime pentru ei?

"Numărul românilor care accesează serviciile spitalelor din străinătate este tot mai mare, de la lună la lună. Ei aleg să meargă la un spital din străinătate atât pentru probleme grave de sănătate, dar sunt și cazuri de viitoare mămici care își monitorizează sarcina sau operații estetice. Procentul cel mai mare este acoperit de bolnavii oncologici și cardiaci."

De ce anume are nevoie pacientul pentru a beneficia de o a doua opinie?

"În primul rând este nevoie ca pacientul să conștientizeze că prin intermediul unui consilier îi este mult mai ușor în spitalele din străinătate decât dacă merge singur.

Pacientul are aceleași costuri chiar dacă beneficiază sau nu de serviciile unui consilier. Prezența  alături de el a unui consilier îi aduce o serie de beneficii. Îi primul rând pacientul rămâne focusat pe soluționarea problemei de sănătate pe care o are. Consilierul este cel care îi obține schemă de investigații și tratament, costurile aferente, programările la medic, cazare și bilete de avion la prețuri preferențiale. Consilierul menține legătura cu medicul din străinătate și după ce pacientul român se întoarce acasă."

Cât de importantă este o a doua părere medicală?

"Este extrem de important să iei a doua opinie din altă țară. Poate însemna șansa la viață. Prin intermediul serviciului de second opinion pacientul poate identifica metode noi de tratament pentru boli grave ce pot reprezenta șansa la viață."

Se întâmplă și că specialiștii din străinătate să vină în România pentru a oferi consiliere gratuită?

"Un beneficiu important pentru pacienții români pe care eu l-am obținut de la spitalele din străinătate este întâlnirea directă, aici în România, cu medici de renume mondial, veniți din străinătate pentru a discuta cu ei. Aceste vizite ale medicilor sunt regulate, din ramuri medicale diferite, începând de la pediatrie, cardiologie, oncologie, profesori specializați pe tratamente cu celule stem. Pacienți români interesați de astfel de evenimente, ne pot scrie direct pe office@spitalestrainatate.ro."

 Ce te-a făcut pe tine cea mai fericită de când ești consilier medical?

"Oamenii care mă înconjoară mă fac fericită. Îmi place job-ul meu și mă simt împlinită. Călătoresc foarte mult, petrec zile și nopți prin spitalele din străinătate, trăiesc emoții intense alături de pacienți și sunt extrem de fericită de câte ori îi văd pe ei fericiți."

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies