Totul despre doza trei suplimentară și doza 3 booster ale vaccinului anti-COVID


Responsabilii cu campania de vaccinare din România au publicat noi detalii privind doza 3 de vaccin anti-COVID.

Sursă foto: Shutterstock

Doza 3 de vaccin este de două tipuri, fie este inclusă în schema de vaccinare în cazul pacienților imunodeprimați, fie se administreaza ca doză suplimentară, booster, la cel puțin șase luni după vaccinarea inițială.

Doza 3 - suplimentară - pentru persoanele sever imunodeprimate, se poate administra doar cu recomandare medicală, se arată într-un mesaj publicat pe pagina Ro Vaccinare. Această doză se administrează În cazul persoanelor sever imunocompromise, cu vârsta peste 12 ani, se poate administra o doză suplimentară (doza 3) ca parte a schemei de vaccinare primară, după un interval de minim 28 de zile și până la 4 luni de la doza 2.

Pentru vaccinul Comirnaty (Pfizer BioNTech) schema de vaccinare primară care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 21 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

Pentru vaccinul Spikevax (Moderna) schema de vaccinare primară care include 3 doze, presupune administrarea dozei 2 la interval de 28 de zile de la doza 1, iar doza 3 la interval de minim 28 de zile de la doza 2.

Între categoriile de persoane considerate sever imunocompromise se numără: pacienții oncologici, pacienții post-transplant, pacienții cu HIV sau în stadiu de SIDA.

Pentru administrarea celei de-a treia doze în condițiile specifice fiecărei categorii de persoane, pacienții se pot prezenta direct la centrele de vaccinare sau se pot programa în prealabil pe platforma oficială.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Dr. Mihaela Bilic ne spune ce fel de dietă ne asigură sănătatea intestinală....
Medicii ORL avertizează că infecțiile recurente pot afecta auzul. Cum se întâmplă...
Cum poți mânca orice, pe săturate, fără să-ți faci rău de sărbători. Micile...
(P) Importanța monitorizării calității somnului. Dr. Bogdan Pascu
Anorexia, o boală foarte periculoasă în rândul tinerilor. Cum se poate trata....
Ce sunt virozele respiratorii la copii și de ce nu sunt recomandate medicamentele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies