STUDIU: Eficiența vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca împotriva variantei indiene a coronavirusului


Britanicii au publicat rezultatele unui studiu menit să arate care este eficiența vaccinurilor anti-COVID în fața variantei Delta a coronavirusului.

Sursă foto: Shutterstock

Pe pagina de Facebook RO Vaccinare au fost publicate rezultatele studiului.

„Conform studiilor de până acum din Marea Britanie privind prevenția spitalizării, vaccinurile produse de Pfizer BioNTech și Oxford AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva tulpinilor indiana și britanică a SARS-CoV-2”, se arată pe RO Vaccinare.

Astfel, în cazul tulpinei brtianice, vaccinul Pfizer oferă 50% protecție după prima doză. A doua doză aduce o protecție de 93% împotriva infecției simptomatice și de 95% împotriva cazurilor care necesită spitalizare. De partea celalta, AstraZeneca oferă protecție 50% după prima doză, iar după a doua doză eficiența crește la 66% împotriva cazurilor simptomatice și 86% împotriva infectărilor care necesită spitalizare.

În ceea ce privește tulpina indiană, eficiența celor două seruri după prima doză este de 33%. Doza a doua de Pfizer are o eficiență de 88% împotriva cazurilor simptomatice și 96% împotriva cazurilor care necesită spitalizare. AstraZeneca ne protejează în proporție de 60% de cazurile simptomatice și în proporție de 92% împotriva cazurilor care necesită spitalizare după administrarea celei de-a doua doze.

„Informații importante din experiența UK:

  • Eficacitatea după administrarea regimului complet rămâne foarte ridicată împotriva spitalizării, indiferent de tulpină;
  • Eficacitatea împotriva cazurilor de COVID-19 simptomatic, după administrarea regimului complet, este similară între tulpini, pe tulpina “Indiană” B.1.617.2 fiind ușor mai scăzută;
  • Eficacitatea după administrarea dozei 1 este relativ scăzută comparativ cu cea după regim complet de administrare, în special pe tulpina “Indiană” B.1.617.2.

Rămâne foarte important:

  • Efectuarea rapelului pentru maximizarea protecției;
  • Păstrarea măsurilor de distanțare socială, purtarea măștii în zone aglomerate și celelalte reguli în vigoare”, transmit specialiștii români.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies