STUDIU: eficiența vaccinării împotriva COVID-19 în România


Studiul privind eficiența vaccinării împotriva COVID-19 în România a fost realizat de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Sursă foto: Shutterstock

Eficiența vaccinării în rândul persoanelor imunizate a fost stabilită prin comparație cu evoluția stării de sănătate a persoanelor care nu au primit serul anti-COVID, până la data de 31 mai 2021.

Astfel, eficiența vaccinării după 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin este de 84,1% în cazul Pfizer/BioNTech, 93,1% în cazul Moderna și 71,1% în cazul serului AstraZeneca.

CNCAV transmite că eficiența cumulată pentru cele trei tipuri de vaccin incluse în analiză, calculată după 14 zile de la administrarea dozei 2 este de 84,4% împotriva infectării, 91,8% împotriva spitalizării și 92,8% împotriva internării la ATI. Mai mult, vaccinurile oferă o protecție de 95,1% împotriva decesului.

Așadar, potrivit datelor CNCAV, vaccinarea împotriva COVID-19 a redus de peste 5 ori riscul de infectare, de peste 10 ori riscul de spitalizare, de aproape 14 ori riscul de internare în ATI şi de peste 20 de ori riscul de deces în urma infectării cu SARS-CoV-2 în România.

Pentru realizarea studiului au fost analizate peste 2,7 milioane de teste pozitive și negative, de la peste 1,7 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies