SARS-CoV-2 rezistă pe pâinea neambalată. Avertismentul specialiștilor


În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SARS-CoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul.


Aceasta este concluzia principală a Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități, realizat de un colectiv interdisciplinar de cercetători coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul Universității din București.

Astfel, pâinea neambalată este un pericol pentru consumatori, pentru că noul coronavirus rezistă ore bune pe aceasta.

„După punerea în contact a suspensiilor cu încărcătură virală direct cu eșantioanele de probe de pâine, a fost decelată prezența virusului pe eșantioanele de probe de pâine la toate intervalele de timp testate“, se arată în cercetarea citată.

Este recomandat, pe cât posibil, să consumăm produse de panificație ambulate.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies