SARS-CoV-2 rezistă pe pâinea neambalată. Avertismentul specialiștilor


În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SARS-CoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul.


Aceasta este concluzia principală a Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități, realizat de un colectiv interdisciplinar de cercetători coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul Universității din București.

Astfel, pâinea neambalată este un pericol pentru consumatori, pentru că noul coronavirus rezistă ore bune pe aceasta.

„După punerea în contact a suspensiilor cu încărcătură virală direct cu eșantioanele de probe de pâine, a fost decelată prezența virusului pe eșantioanele de probe de pâine la toate intervalele de timp testate“, se arată în cercetarea citată.

Este recomandat, pe cât posibil, să consumăm produse de panificație ambulate.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies