Proteina care ar putea salva viața pacienților cu COVID-19


Un studiu al cercetătorilor americani arata că un nivel scăzut de interferon, o protein produsă de celulele sistemului imunitar, poate cauza agravarea stării de sănătate a pacienților cu COVID-19, scrie Bloomberg.

Sursă foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Centrul pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase și a Vaccinurilor de la Institutul de Imunologie La Jolla din California au fost uimiți de apariția cazurilor grave la persoane înrudite. În acest fel, oamenii de știință au observat că starea paciențior s-a agravat din cauză că sistemul imunitar a răspuns cu întârziere, iar virusul SARS-CoV-2 s-a reprodus masiv.

Autorii studiului consider că virusul reușește să păcălească sistemul imunitar și evită răspunsul acestuia, perioadă în care el are timp să se înmulțească.

Astfel, lipsa interferonului din organism poate ascunde infecția cu SARS-CoV-2. Interferonul este cunoscut că apără organismul împotriva agenților patogeni virali și poate fi perfuzat pentru a trata afecțiuni precum hepatita infecțioasă.

Cercetarea oamenilor de știință din California atrage atenția asupra importanței folosirii nterferonului în tratamentele pentru COVID-19 în cazul pacienților cu forme grave ale bolii.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies