Potrivit acestuia, cel mai nou tip de vaccin anti-COVID aprobat și ajuns și în țara noastră protejează față de formele severe ale bolii și ajută la scăderea ratei de transmitere a virusului în comunitate.
Precizările vin după ce vaccinul AstraZeneca a fost criticat cu mai multe ocazii, spunându-se că nu are o eficiență la fel de crescută precum cele de la Pfizer sau Moderna.
„Referitor la protecţia practică, în studiile derulate de compania AstraZeneca nu au fost înregistrate cazuri de forme severe de boala sau internări la pacienţii vaccinaţi, deci acest vaccin protejează faţă de formele severe de boală. Din acest punct de vedere trebuie să interpretăm corect. Dacă la nivel individual eu nu ajung să fac o formă gravă şi să mă internez, este un lucru foarte important din punct de vedere al riscului individual”, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
Potrivit studiilor, vaccinul AstraZeneca scade cu 67% probabilitatea de a transmite virusul în comunitate.
Miercuri au fost făcute primele programări în România pentru administrarea vaccinului AstraZeneca, după ce primele doze de ser de acest tip au ajuns pe 7 februarie în țară.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: