La 10 luni de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, autoritățile nu reușesc să identifice locurile unde virusul se transmite cel mai rapid


Numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere în Europa și în Statele Unite, iar specialiștii se străduiesc să identifice care sunt locurile unde virusul se transmite cel mai rapid.

Sursă foto: Shutterstock

The Wall Street Journal a publicat o analiză în care arată că deși au trecut 10 luni de la izbucnirea pandemiei, încă nu știm mare lucru despre locurile în care riscul de infectare este crescut.
 
În cazul Europei, autoritățile din Germania au explicat că nu nu știu unde s-au infectat 75% dintre cei care sunt testați pozitiv pentru coronavirus, în timp ce Austria raportează un procent de 77% de incertitudine. Ministerul Sănătății din Spania a transmis că se știe originea a doar 7% din infectările din țară, în timp ce în Franța și Italia legătura cu persoane care fuseseră testate pozitiv a fost identificată în doar 20% din cazuri.
 
În New York, consilierul pentru sănătate publică din cadrul primăriei, Jay Varma, a explicat că, potrivit datelor existente, 10% dintre infecțiile din oraș se datorează călătoriilor, 5% adunărilor publice, și alte 5% spațiilor instituționale. Pentru restul de infectări, autoritățile nu au nicio explicație.
 
Oamenii de știință și-au dedicat și ei timpul pentru încercarea de a afla unde se transmite cel mai rapid virusul. Rezultatele unei cercetări semnate de Universitatea Stanford și Universitatea Northwestern, care a utilizat datele de pe telefoanele mobile ale 98 de milioane de americani, arată că restaurantele, sălile de sport, hotelurile, cafenelele și locașurile de cult prezintă cel mai mare risc de răspândire a infecțiilor.
 
Totuși, rezultatele și concluziile sunt puține șii nu sunt concludente la nivel mondial. 
 
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:
 

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies