Serul se administrează într-o singură doză și utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulți în organismul uman, transmite Ministerul Sănătății.
Tehnologia bazată pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetată de mult timp, iar un vaccin similar, împotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare încă din 2019.
„Janssen folosește un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conține informația necesară producerii proteinei spike (cea care se găsește pe suprafața virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informație către celulele umane, care încep să producă proteina spike.
Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină și va produce un răspuns imun – anticorpi și celule T – împotriva sa.
Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaște și va fi pregătit să-l atace: anticorpii și celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19”, transmite Ministerul Sănătății.
Studiile clinice pe baza cărora a fost aprobat vaccinul Johnson & Johnson au arătat că o singură doză din acest ser este suficientă pentru a diminua numărul cazurilor simptomatice de COVID-19.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: