Banala răceală ne-ar putea ajuta mai mult decât credeam în lupta cu SARS-CoV-2


Un studiu recent publicat în Nature Communications arată că un anticorp de la o răceală comună poate ajuta organismul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Sursă foto: Shutterstock

Cercetarea realizată în Statele Unite ale Americii a urmărit să vadă cum reacționează organismul persoanelor care au fost infectate anterior infecției cu SARS-CoV-2 cu unul dintre cele patru coronavirusuri existente în SUA.

Astfel, cercetătorii au reușit să arate că un anumit anticorp care provine de la o răceală comună este capabil să ajute organismul uman să lupte cu COVID-19. Acesta s-a format dintr-o celulă B de memorie care a fost a trecut anterior prin răceala comună.

Autorii studiului consideră că această descoperire este foarte importantă pentru viitor, având în vedere riscul de apariție a unor noi coronavirusuri mortale.

„Un alt coronavirus mortal poate să apară în viitor. Atunci când se va întâmpla acest lucru, trebuie să fim bine pregătiți. Identificarea acestui anticorp, care are o reactivitate încrucișată împotriva SARS-CoV-2 și a coronavirusurilor comune, reprezintă pentru domeniul medical și pentru oamenii de știință o evoluție încurajatoare. Putem găsi un vaccin cu acțiune mai mare sau un tratament de acest fel”, a explicat unul dintre autorii studiului, Dennis Burton, de la Departamentul de Imunologie și Microbiologie de la Institutul de Cercetare Scripps.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Operația laser pentru dioptrii. Ce presupune corecția personalizată pentru fiecare...
Dr. Mihaela Bilic ne spune ce fel de dietă ne asigură sănătatea intestinală....
Medicii ORL avertizează că infecțiile recurente pot afecta auzul. Cum se întâmplă...
Cum poți mânca orice, pe săturate, fără să-ți faci rău de sărbători. Micile...
(P) Importanța monitorizării calității somnului. Dr. Bogdan Pascu
Anorexia, o boală foarte periculoasă în rândul tinerilor. Cum se poate trata....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies