1 din 5 pacienți COVID-19 dezvoltă anxietate, depresie sau suferă de insomnii


The Lancet Psychiatry Journal a publicat un studiu care arată că pacienții care s-au vindecat de COVID-19 au dezvoltat într-o proporție deloc de neglijat anxietate, depresie sau insomnii.

Sursă foto: Shutterstock

Reuters a preluat rezultatele studiului care arată că 20% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 dezvoltă o boală psihică în decurs de 90 de zile de la infectare, iar o mare parte din cei care se vindecă de COVID sunt predispuși să dezvolte boli psihice.

În cadrul studiului au fost analizate dosarele medicale electronice ale 69 de milioane oameni din Statele Unite, dintre care peste 62.000 erau pacienți COVID. Astfel, cercetătorii au observat că 1 din 5 pacienți au dezvoltat anxietate, depresie sau insomnii în primele trei luni de la diagnosticarea cu COVID-19.

Potrivit datelor, acest lucru a fost de doua ori mai probabil să se întâmple la persoanele diagnosticate cu COVID-19 vindecate sau în curs de vindecare, spre deosebire de persoanele diagnosticate cu alte afecțiuni.

De asemenea, studiul arată că oamenii cu boli mintale preexistente sunt cu 65% mai predispuși infecției cu noul coronavirus.

Potrivit lui Michael Bloomfield, psihiatru al Univestity College London, aceste efecte relevate de specialiști ar putea fi generate de o combinație a factorilor de stres psihologic apăruți pe seama pandemiei și a efectelor pe bare boala le are asupra organismului.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies