La sediul Monza Metropolitan, din strada Calea Șerban Vodă 95-101, clinica Genesis Athens din București a deschis cel mai mare centru de infertilitate din sud-estul Europei, unde vor fi tratate probleme de infertilitate feminină și masculină, dar și probleme conexe acestora.
Într-un interviu pentru PRO TV, Andreas Vythoulkas, medic specialist ginecolog, suprasprecializat în tratamentul infertilității, a oferit mai multe detalii.
Ce semnifică pentru clinica Monza Metropolitan Hospital ziua de 01 iunie?
Noi ne întâlnim anual. În fiecare an, de 1 iunie facem o petrecere. Din cauza pandemiei nu am putut să ne vedem. Acum este prima oară după trei ani. Ne vedem cu toții ca o familie. Cel mai important este că centrul nostru, Genesis Athens, deschide în carul Monza Metropolitan cel mai mare centru de tratare a infertilității din sud-estul Europei. Acoperă absolut toate specialitățile care au legătură cu infertilitatea. Orice cuplu care ajunge la centrul nostru poate să găsească toate serviciile care sunt corelate: hematologie, endocrinologie, infertilitate masculină, chirurgie laparoscopică.
Ce înseamnă pentru dumneavoastră deschiderea acestui centru?
Este o satisfacție imensă. Este o muncă în echipă, pentru că pe partea asta de infertilitate dacă nu ai toate specialitățile, să fie servicii de top, nu poate să vină rezultatul final. Este ca un lanț. Și sunt foarte mândru.
Ce mesaj transmiteti celor care se confrunta cu probleme de infertilitate?
Trebuie să aibă în mintea lor că infertilitatea este ca orice altă boală și, din fericire, se tratează.
Infertilitatea are la bază o problemă medicală. La peste 95% din cazuri de infertilitate există soluție. Cuplurile care au mai mult de un an de zile contact neprotejat și nu obțin o sarcină să se ducă la un medic specialist de infertilitate, să nu stea acasă, să nu stea să aștepte, pentru că cel mai mare dușman al nostru este timpul. Cu cât creștem în vârstă, cu atât procesul este mai dificil.
Cum ajută statul cumplurile cu venituri reduse să facă tratamente pentru inferitilitate?
Din păcate acum situația nu este foarte fericită, dar e mai bine decât acum câțiva ani. A început un program la Ministerul Sănătății, care a suplimentat Primăria Capitalei. Aud discuții ca programul să fie îmbunătățit. Sunt medici acolo care dau sfaturi. Sunt optimist că în curând va fi așa cum trebuie să fie, ca în orice țară civilizată, unde cuplurile trebuie ajutate.
În România, 1 din 4 cupluri sufera de infertilitate, conform singurului studiu realizat vreodată în țara noastră de catre clinica Genesis Athens, împreună cu Asociația de Reproducere Umana din România.
Poți afla mai multe informații în materialul video de mai jos: