Alexandra Ungureanu suferă de endometrioză: Aș adopta un copil. Există posibilitatea să nu mai pot face biologic


Aproximativ 15% dintre femei, în special cele tinere, sunt diagnosticate periodic cu endometrioză. Endometrioza este o afecțiune ginecologică caracterizată prin creșterea anormală a celulelor similare cu cele din mucoasa uterină în alte zone. 


Endometrioza este una dintre cele mai frecvente boli ginecologice care necesită tratament. Este o cauză importantă a infertilității și are de asemenea, un efect semnificativ asupra calității vieții.

Ce este endometrioza, boala de care suferă Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu a mărturisit că suferă de endometrioză de câțiva ani și din această cauză ia în calcul adopția unui copil: „există posibilitatea să nu mai pot face biologic”.

„Se întâmplă niște lucruri despre care nu cred că sunt pregătită să vorbesc deocamdată, nu vă îngrijorați pentru mine, nu e nimic așa… dar sunt în demersul ăsta al meu de a rezolva niște probleme de sănătate care cred că mi-ar face viața mai ușoară și eu, la rândul meu, aș fi mai eficientă în ceea ce fac.

Diagnosticul se cheamă scurt: endometrioză. Foarte multe femei știu despre ce vorbesc. E un target pentru mine, pentru că celelalte lucruri sunt așezate pe făgașul lor și ce m-ar ajuta să fiu împlinită, fericită și să le desfășor în bune condiții e să fiu sănătoasă și să funcționez brici. Asta înseamnă că, evident, trebuie să iau în calcul alimentație, mișcare și să sper că, de acolo, de sus lucrurile se aranjează, pentru că uneori, deși respect foarte mult diagnosticul medicilor, există acea mână divină care face ca lucrurile să se aranjeze și să se întâmple ceea ce se numesc miracole ale medicinei, de care am auzit foarte des.

Sănătatea este foarte importantă pentru mine, pentru mama, pentru cei dragi, și restul lucrurilor se fac cu muncă, dedicare. Evident, îmi doresc acea fărâmă de viziune ca să mă ajute în creație și în piesele pe care le scot ca lumea să fie interesată de ce facem. (...) 

Artista își dorește să fie mămică

Cred că este una dintre afecţiunile de care aud frecvent la femei, cumva cred că şi corpul uman se transformă în direcţia asta. Dar există soluţii, există şi copii abandonaţi!În ultima vreme cred că începe să funcționeze o senzație pe care nu am cunoscut-o până acum. Mă uit după copii pe stradă și simt un fior pe care nu l-am mai simțit până acum. Da, aș înfia un copil. Există posibilitatea să nu mai pot face biologic și este o variantă pe care o iau în calcul foarte serios''', a spus Alexandra Ungureanu pentru unica.ro.

Simptomele Endometriozei

Cele mai frecvente semne ale bolii sunt:

  • infertilitate - endometrioza este una dintre cauzele cele mai des întâlnite de infertilitate la femei;
  • dismenoree, durere în timpul menstruației;
  • urinări frecvente, dureroase;
  • durere în timpul actului sexual;
  • durere pelvină cronică;
  • dureri de spate;
  • balonare;
  • sângerari menstruale neregulate;
  • dureri de cap;
  • oboseală cronică.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies