Știai că diabetul are un miros special. Primul semn care poate indica această afecțiune 


Mirosul neplăcut al respirației sau al corpului poate apărea din diverse motive. Adesea mirosul neplăcut apare fie din cauza unei transpirații excesive ori o igienă precară, însă există cazuri în care acesta poate indica și afecțiuni grave, care de multe ori sunt trecute cu vederea.


Diabetul de exemplu are un miros special și acesta poate fi un semn timpuriu al acestei afecțiuni.  În cazul persoanelor care suferă de diabet, celulele sunt lipsite de energie din glucoză, ele încep să ardă grăsimi, iar acest proces de ardere duce la un proces secundar numit cetone, un tip de acid produs de ficat. 

Astfel, cetonele tind să producă un miros asemănător cu acetona care se simte prin respirația unei persoane bolnave de diabet. 

De asemenea, bolile ficatului se pot manifesta și ele printr-un miros specific. Acesta este similar unui miros dulce li de mucegai în respirație, dar și în urină. 

„Uneori, mirosul corporal poate fi un semn de boală de rinichi, ceea ce înseamnă că rinichii sunt deteriorați și nu pot filtra sângele în modul în care ar trebui”, potrivit Medical News Today.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies