S-a îmbolnăvit de cancer din cauza sarcinii, iar acum luptă să trăiască. Se întâmplă o dată la 50.000 de cazuri


Bucuria nemăginită a unei femei de a fi însărcinată s-a transformat într-un coșmar. 


Imediat după ce a dat naștere băiețelului ei, o tânără irlandeză stabilită în Australia a aflat că are o formă rară de cancer. Acum se luptă pentru viața ei, pentru a nu-și lăsa fiul să crească fără dragostea ei.

Darlene Lynch și-a îndeplinit visul de a deveni mamă, dar acum are de dus o luptă grea, după ce sarcina i-a declanșat o formă rară de cancer. Femeia a avut ceea ce se numește o sarcină molară, rezultată din faptul că inițial a avut doi feți în burtă, dar unul dintre ei s-a oprit din evoluție. Aglomerarea de celule oprită din evoluție s-a transformat într-o tumoare și, deși riscul ca la biopsie aceasta să fie malignă, s-a întâmplat ce era mai rău.

Care au fost simptomele care au speriat-o

Darlene l-a născut pe micuțul Cillian în decembrie 2021. După câteva săptămâni, ea a început să aibă hemoragie severă. A fost dusă de urgență la spital unde a aflat că fiul ei avusese, cel mai probabil, un geamăn care nu se dezvoltase. Inițial i s-a spus că tumoarea era precanceroasă, dar în urma investigațiilor a venit și diagnosticul nemilos: o formă rară de cacncer, denumito choriocarcinom. Astfel de cazuri apar o dată la 50.000 de sarcini.

Din păcate boala a evoluat galopant și cancerul s-a extins la plămâni, dar după tratamentul extrem de agresiv tumorile s-au înjumătățit.

„Când oncologul mi-a spus că am cancer, am fost foarte supărați. Partenerul meu chiar mai mult decât mine, pentru că dacă eu mă concentram pe ce aveam de făcut în continuare, el se simțea neajutorat”, povestește Darlene, care s-a stabilit în Australia împreună cu partenerul ei, Nigel, încă din 2012.

Cancerul ei nu este doar foarte rar, ci și necunoscut chiar și multor membri ai personalului medical. Darlene își ia, însă, toată forța de care are nevoie de la băiețelul ei și își agață toate speranțele de acel moment în care va putea să își îmbrățișeze din nou părinții, aflați în Iralnda.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies