Cum tratăm anemia prin alimentație


Anemia reprezintă nivelul scăzut al fierului în organism.

Sursă foto: Shutterstock

Starea de slăbiciune, ameţeala, stările de nervozitate sau pierderi de memorie sunt cele mai frecvente simptome ale anemiei.

Pentru tratarea anemiei, medicii recomandă o alimentație sănătoasă, bogată în special în fructe și legume.

Două alimente sunt considerate de bază pentru tratarea anemiei. Este vorba despre pătrunjel și despre sfecla roșie.

Pătrunjelul conține, pe lângă fier, aminoacizi, betacaroten, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi și acid folic. De partea cealaltă, sfecla roșie este o sursă de vitamine (A, B și C), sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Anemia trebuie tratată încă de la primele semne, pentru că poate fi foarte periculoasă pentru organism. Lipsa de fier din sânge provoacă scăderea hemoglobinei, adică a numărului de celule roșii din sânge. Hemoglobina este responsabilă cu transportul oxigenului de la plămâni în tot organismul.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

live
00:00
MEDIA_ELEMENT_ERROR: Format error
Cum afli cât va mai crește un copil. Procedura simplă, pe care o poate face orice...
live
00:00
MEDIA_ELEMENT_ERROR: Format error
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 6 aprilie 2025
live
00:00
MEDIA_ELEMENT_ERROR: Format error
Metoda modernă de tratament a durerilor la umăr, genunchi, șold sau gleznă, fără...
live
00:00
MEDIA_ELEMENT_ERROR: Format error
De ce problemele de auz la o singură ureche sunt urgență medicală. Legătura cu...
live
00:00
MEDIA_ELEMENT_ERROR: Format error
Mișcarea crește tensiunea arterială, dar, paradoxal, o scade pe termen lung. Care...
live
00:00
MEDIA_ELEMENT_ERROR: Format error
Ficatul sănătos fabrică o substanță miraculoasă, care face curățenie în tot...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies