Cum tratăm anemia prin alimentație


Anemia reprezintă nivelul scăzut al fierului în organism.

Sursă foto: Shutterstock

Starea de slăbiciune, ameţeala, stările de nervozitate sau pierderi de memorie sunt cele mai frecvente simptome ale anemiei.

Pentru tratarea anemiei, medicii recomandă o alimentație sănătoasă, bogată în special în fructe și legume.

Două alimente sunt considerate de bază pentru tratarea anemiei. Este vorba despre pătrunjel și despre sfecla roșie.

Pătrunjelul conține, pe lângă fier, aminoacizi, betacaroten, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi și acid folic. De partea cealaltă, sfecla roșie este o sursă de vitamine (A, B și C), sodiu, calciu, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Anemia trebuie tratată încă de la primele semne, pentru că poate fi foarte periculoasă pentru organism. Lipsa de fier din sânge provoacă scăderea hemoglobinei, adică a numărului de celule roșii din sânge. Hemoglobina este responsabilă cu transportul oxigenului de la plămâni în tot organismul.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies