Cum să faci diferența între diferitele tipuri de dureri de cap


Există multe motive diferite pentru care vă puteți confrunta cu dureri de cap. Cu toate acestea, există diferite tipuri de dureri de cap.


Cauza, durata și intensitatea acestei dureri pot varia în funcție de fiecare tip.

Dureri de cap scurte și intense

Aceste tipuri de dureri de cap tind să dureze câteva secunde. Pot fi "primare" sau "secundare". Primară înseamnă că durerea de cap în sine este problema, în timp ce secundară înseamnă că există o cauză subiacentă. Atunci când vă confruntați cu aceste dureri de cap, ar trebui să mergeți la medic.

Cefaleea în lanț 

Afectând aproximativ una din 1.000 de persoane, cefaleea în lanț este o afecțiune rară. Acest tip sever de durere de cap se simte ca o senzație de străpungere în cap și în jurul ochilor. Durerea tinde să îi facă pe cei care o resimt să fie neliniștiți și iritatați. Este posibil să aveți greață sau sensibilitate la lumină atunci când aveți una dintre aceste dureri .Cu toate acestea, durerea dispare adesea brusc, lăsându-vă cu o senzație de epuizare.

Migrene

Experimentate ca o senzație pulsatilă pe o parte a capului, migrenele pot fi fie severe, fie ușoare. Atunci când aveți o migrenă, este posibil să aveți stări de rău sau să constatați că sunteți sensibil la lumină și la sunet. Dacă aveți tendința de a avea migrene regulate sau dacă acestea sunt deosebit de dureroase, ar trebui să consultați un medic.

 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies