Boala cu care poate fi confundată foarte ușor variola maimuței. Simptomul care face diferența 


Variola maimuței a început să se răspândească mai agresiv. Au fost depistate aproximativ 200 de cazuri, iar medicii sunt în alertă. Medicul Virgil Musta, de la 
Variola maimuţei este nouă boală care provoacă panică la nivel mondial, iar România este deja în alertă, deşi nu avem încă niciun caz oficial.


Medicul Virgil spune că în acest moment există o alarmă epidemiologică, însă exclude ideea că ar fi vorba despre o nouă pandemie.

„Trebuie să fim prudenti. Nu cred că suntem în pericol. Este o alarma epidemiologica. Datorita faptului ca populatia trece dintr-o zona in alta, exista riscul ca o patologie cu care nu suntem obisnuiti in Europa sa apara si aici.

Variola maimuței debutează ca o gripă 

Se poate transmite atat de la animal la om, cat si de la om la om. Nu exista tratament specific. Simptome sunt dureri de cap, dureri de muşchi, febra, apoi apare o eruptie care initial este de culoare rosie”, a spus Musta la România TV.

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ a explicat că variola maimuței poate fi foarte ușor confundată cu gripa. Diferența sunt erupțiile cutanate care pot apărea pe orice parte a corpului. 

„Boala debutează ca o gripă, cu febră, cu dureri articulare, cu dureri musculare, cu dureri de cap și, ulterior, apar niște semne pe piele, o erupție pe piele, care este caracteristică, care se aseamănă cu vărsatul de vânt, deci, cu varicela. Elementele respective sunt mai mari și mai profunde. Severitatea acestor elemente variază de la o persoană la alta, în funcție de gravitatea formei clinice a bolii de la pacientul respectiv”, a spus medicul infecţionist.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies