Câine infectat cu variola maimuței de doi bărbați. Recomandările OMS 


Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că numărul cazurilor de variola maimuței a crescut cu 20 la sută pentru a două săptămână consecutiv. Sunt peste 35.000 de cazuri de variola maimuţei raportate de 92 de ţări şi teritorii. Au fost raportate și 12 decese din cauza variolei maimuței în lume.


OMS recomandă vigilenţă după contaminarea unui câine cu variola maimuţei

OMS a cerut persoanelor infectate cu variola maimuţei să evite expunerea animalelor la virus, după un prim caz raportat de transmitere de la om la câine.

Un prim caz de transmitere a variolei maimuţei de la om la câine a fost semnalat săptămâna trecută în revista medicală The Lancet. Doi bărbaţi infectaţi care au transmis virusul la câine. Animalul, un ogar italian în vârstă de patru ani, a împărțit același pat cu stăpânii săi în Franța. Proprietarii câinelui au mers la un spital din Paris pe 10 iunie după ce au dezvoltat boala.

La mai puțin de două săptămâni, câinele a prezentat simptome precum leziuni pe abdomen, înainte ca cercetătorii de la Universitatea Sorbona să confirme că avea și el variola maimuței.

"Acesta este primul caz raportat de transmitere de la om la animal (...) şi credem că este prima dată când un câine este infectat", a declarat Rosamund Lewis, din cadrul OMS.

Crește numărul de cazuri de variola maimuței

În România, au fost raportate până în prezent 32 de cazuri de variola maimuței, a anunțat marți Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Pistol a mai precizat că România așteaptă o donație de vaccin împotriva variolei maimuței din partea Comisiei Europene: „Nu este o cantitate foarte mare, vom oferi contacților cazurilor. Din câte știu, în jur de 5.000 de doze de vaccin”.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies