Câine infectat cu variola maimuței de doi bărbați. Recomandările OMS 


Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că numărul cazurilor de variola maimuței a crescut cu 20 la sută pentru a două săptămână consecutiv. Sunt peste 35.000 de cazuri de variola maimuţei raportate de 92 de ţări şi teritorii. Au fost raportate și 12 decese din cauza variolei maimuței în lume.


OMS recomandă vigilenţă după contaminarea unui câine cu variola maimuţei

OMS a cerut persoanelor infectate cu variola maimuţei să evite expunerea animalelor la virus, după un prim caz raportat de transmitere de la om la câine.

Un prim caz de transmitere a variolei maimuţei de la om la câine a fost semnalat săptămâna trecută în revista medicală The Lancet. Doi bărbaţi infectaţi care au transmis virusul la câine. Animalul, un ogar italian în vârstă de patru ani, a împărțit același pat cu stăpânii săi în Franța. Proprietarii câinelui au mers la un spital din Paris pe 10 iunie după ce au dezvoltat boala.

La mai puțin de două săptămâni, câinele a prezentat simptome precum leziuni pe abdomen, înainte ca cercetătorii de la Universitatea Sorbona să confirme că avea și el variola maimuței.

"Acesta este primul caz raportat de transmitere de la om la animal (...) şi credem că este prima dată când un câine este infectat", a declarat Rosamund Lewis, din cadrul OMS.

Crește numărul de cazuri de variola maimuței

În România, au fost raportate până în prezent 32 de cazuri de variola maimuței, a anunțat marți Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Pistol a mai precizat că România așteaptă o donație de vaccin împotriva variolei maimuței din partea Comisiei Europene: „Nu este o cantitate foarte mare, vom oferi contacților cazurilor. Din câte știu, în jur de 5.000 de doze de vaccin”.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies