De câte ori pe săptămână este "normal" să faci sex. Ce spun specialiștii 


Frecvența ideală a raporturilor sexuale este un subiect care îi preocupă în general mult mai mult pe bărbați decât pe femei, care sunt obsedate de menținerea sferei lor intime la niveluri considerate "normale" în funcție de contextul social în care se află.


Din punct de vedere istoric, sexualitatea a fost înconjurată de mituri care au fost formate din tabuurile multor culturi pe această temă.

Din cauza lipsei de informare, de diseminare și de educație pe această temă, o mare parte a populației are o primă abordare a sexualității cu conținut explicit sau cu reprezentări audiovizuale care sunt departe de realitate.

În mod obișnuit, relațiile care încep să se dezvolte au o frecvență de o dată sau de două ori și până la trei ori pe zi. Apoi, media scade la aproximativ trei ori pe săptămână. Treptat, la o dată la două săptămâni și până la o dată la o lună sau două luni, potrivit Boston Medical Group.

Sunt mai fericite persoanele care fac sex des? Mit sau realitate 

În societate se crede că cuplurile care fac sex mai frecvent sunt mai fericite, iar acest mit larg răspândit a ajuns să impună societății o cifră de referință de trei-patru relații sexuale pe săptămână.

Se presupune că acest lucru implică faptul că relația este sănătoasă și că există o atracție reciprocă între cele două persoane.

Realitatea este că acest număr depinde de mulți factori, de la starea fizică, mentală și de sănătate a persoanei, până la timpul disponibil în fiecare săptămână.

De câte ori pe săptămână este sexul "normal"?

Dr. Harry Fisch, urolog la Spitalul Presbiterian din New York, estimează - conform cercetărilor sale - că un cuplu mediu de 20 de ani face sex de una până la trei ori pe săptămână.

Între 30 și 50 de ani, numărul scade la de două ori. La 50 de ani, fac sex o dată sau deloc pe săptămână, potrivit DailyMail.

Alți sexologi recomandă să se concentreze pe calitatea sexului mai degrabă decât pe cantitatea de sex pe săptămână sau pe lună. Nu frecvența sexului este mai importantă decât gradul de satisfacție pe care îl obțineți de fiecare dată când faceți sex.

Pe de altă parte, o cercetare realizată de Institutul Kinsey de Sexologie din Argentina a concluzionat că între 18 și 29 de ani, oamenii fac sex de 112 ori pe an (2,14 ori pe săptămână), între 30 și 39 de ani, în medie, de 86 de ori (1,65 ori pe săptămână), iar între 40 și 49 de ani, în medie, de 69 de ori pe an (1,32 ori pe săptămână).

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies