Cât pot rezista bărbații fără sex? Aceasta este perioada maximă de abstinență sexuală


Lipsa de activitate sexuală poate duce la creșterea stresului, a anxietății și chiar la depresie. Efectele asupra dispoziției se datorează eliberării de hormoni în timpul orgasmului. Endorfinele, hormonul fericirii, serotonina, care generează pace și fericire, oxitocina, care are efecte analgezice, și dopamina, care provoacă plăcere și relaxare.


Pe de altă parte, renunțarea la dorințe și la a te simți dorit duce la nesiguranță și la o stimă de sine scăzută, precum și la creșterea sentimentului de singurătate.

Cât de importante sunt relațiile intime pentru sănătate

Sexul previne bolile cardiovasculare. Ca și exercițiul fizic, menține nivelul de estrogen și progesteron, prevenind riscul de boli de inimă. De asemenea, contribuie la o bună sănătate vaginală prin lubrifiere și întărește sistemul imunitar.

Cât de mult timp fără sex este prea mult pentru bărbați?

Francisca Molero, sexolog, ginecolog, director al Institutului de Sexologie din Barcelona, al Institutului Ibero-American de Sexologie și președinte al Federației Spaniole a Societăților de Sexologie, spune: "Aș spune că o perioadă lungă de timp fără sex este mai mare de trei luni".

Bineînțeles, ar trebui să fie clar că este vorba despre fără sex de orice fel. Și că ceea ce se înțelege prin relații sexuale nu se limitează doar la penetrare sau masturbare reciprocă, ci include multe alte practici.

Este obișnuit ca, la un moment dat, cuplurile stabile pe termen lung să se îndepărteze și frecvența relațiilor sexuale să scadă sau să dispară, fie din cauza stresului, fie din cauza muncii, a copiilor, a bolii etc.

Dar dacă au continuat să mențină contactul fizic, cum ar fi mângâieri, sărutări și îmbrățișări, le este mai ușor să reia erotismul.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies