Malpraxis: Unei fete i-au fost amputate mâinile și picioarele, în urma unui diagnostic greșit


Caz grav de malpraxis medical în Marea Britanie. Unei fete, a cărei identitate nu a fost făcută publică, i-au fost amputate toate cele patru membre după ce a fost externată din spital în urma unui diagnostic greșit.


Copilul a fost dus la spitalul Frimley Park din Surrey, Anglia, cu semnale de alarmă pentru meningită și septicemie. Medicii au externat-o însă, iar acasă i s-a administrat doar paracetamol pentru simptome precum temperatură ridicată și somnolență.

Abia când a fost dusă din nou la Urgențe cu o erupție cutanată și febră, fata a fost diagnosticată cu septicemie meningococică. Infecțiile meningococice sunt adesea grave și potențial letale. Ele includ infecții ale meningelui și infecții ale sângelui.

Infecția meningococică este o urgență medicală

Tânăra a fost transferată la un alt spital, unde a suferit o insuficiență multiorganică și, ulterior, amputații deasupra genunchiului la ambele picioare și deasupra cotului la brațe. De asemenea, a fost supusă mai multor alte proceduri, inclusiv grefe de piele, pentru a trata infecția.

Despăgubiri de 40 de milioane de lire sterline

Familia a depus o cerere de despăgubire susținând că, dacă ar fi fost tratată urgent cu antibiotice, copilul ar fi evitat amputațiile. Justiția britanică le-a dat câștig de cauză și vor primi o despăgubire de aproape 40 de milioane de lire sterline. Potrivit skynews.com, Frimley Health NHS Foundation Trust și-a recunoscut răspunderea.

Ce este septicemia meningococică

Septicemia meningococică este un tip de infecție meningococică produsă de bacteria numită Neisseria meningitidis sau meningococ la nivelul sângelui. Când o persoană suferă de septicemie meningococică, bacteria Neisseria meningitidis pătrunde în fluxul sangvin și se înmulțește, afectând pereții vaselor de sânge și conducând la hemoragii la nivelul organelor și al pielii. 

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies