Un medic din Gorj își consultă pacienții la lumina lanternei, din cauza facturilor la energie


Măsuri drastice pentru a reduce facturile de energie electrică. Șeful medicilor de familie din Gorj face de gardă la lumina lanternei pentru a economisi curent:  „Asta este situația în care am ajuns”.


Președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, doctorul Mihai Moisescu, este nevoit să recurgă la soluții neobișnuite din cauza facturilor la energie, folosind astfel veioze și chiar lanterne în cabinetul său de medicină din Motru.

Creșterea facturilor la energie a afectat serios bugetul de care dispune unitatea medicală. Pentru că încasările nu-i permit să plătească facturi de mii de lei este nevoit să micșoreze consumul de curent.

Astfel că, în perioadele cu gărzi consumul de electricitate în clădire și în afara clădirii pe timp de noapte a fost eliminat complet.

Pentru cabinet a fost păstrată o veioză cu un bec cu led. De asemenea, iluminatul la exteriorul imobilului a fost oprit. 

„Nu avem alte soluții, când ne trezim cu facturi de sute și de mii de lei. Pentru perioadele cu gărzi închidem toate luminile și am o veioză mică. Am pus un bec cu led, economic. Consumă foarte puțin.

Pentru iluminatul exterior am oprit tot, de asemenea, și am cumpărat o lanternă pe care o folosesc atunci când este nevoie. Asta este situația în care am ajuns. Nu prea avem de ales, pentru că atunci când îți vine factura o plătești și nu mai comentezi, că altfel te trezești că ești debranșat.

O ducem greu mai ales că majoritatea medicilor de familie au salariul minim pe economie pe cartea de muncă și nu își permit să iasă la pensie”, a declarat Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj pentru Gazeta de Sud.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies