Una dintre ele este prin intermediul aplicațiilor care monitorizează timpul pe care îl petrecem pe fiecare instrument. Aceste contoare de timp pot fi descărcate din Play Store sau App Store, deși multe telefoane mobile au deja această funcționalitate încorporată.
Problema cu restricțiile de timp este că utilizatorul le poate ocoli. De exemplu, atunci când stabilim o limită maximă de timp pentru o aplicație și o respectăm, telefonul ne avertizează. În acest moment există mai multe opțiuni, în funcție de aplicație: închideți aplicația, amânați puțin limita de timp sau ocoliți interdicția și continuați să o utilizați.
Prin urmare, uneori, soluția de limitare a timpului pentru fiecare aplicație nu este suficientă și sunt necesare alte metode.
Joaca cu culorile pentru a reduce dependența
Există mai multe tipuri de aplicații pe care le folosim zilnic: pe de o parte, cele funcționale, cum ar fi vremea sau calculatorul, iar pe de altă parte, cele de agrement, cum ar fi rețelele de socializare sau serviciile video. De obicei, acestea din urmă sunt cele care ne motivează să ne conectăm din când în când pentru a nu pierde nimic nou.
Cu toate acestea, "noutățile" nu sunt singurele care ne stimulează să folosim din nou telefonul, ci și culorile vii. Pictogramele și conținutul aplicațiilor sunt adesea atrăgătoare. În acest fel, astfel de instrumente atrag atenția utilizatorului, uneori fără a oferi ceva util.
Dar dacă putem evita culorile strălucitoare, nu vom dori să ne uităm tot timpul la telefon. Cu telefoanele mobile de astăzi, este posibil să se obțină un efect prin care ecranul este setat să nu mai aibă culorii atât de vii. În acest fel, vă puteți folosi telefonul mobil în mod normal, dar cu alte culori, mai stinse.
Acesta este un truc al psihologiei culorilor care ne poate ajuta să ne reducem dependența de telefoanele mobile într-un mod simplu. Pentru a găsi această funcționalitate, fiecare utilizator va trebui să acceseze setările dispozitivului său.