Triplă epidemie de virusuri respiratorii: gripă, COVID-19 şi virus respirator sinciţial! Printre pacienți sunt mulți copii


Statele Unite se confruntă cu o triplă epidemie de virusuri respiratorii în Statele Unite. Fenomenul îngrijorător este observat, de asemenea, şi în alte regiuni din lume, inclusiv în Europa.


Acest fenomen a fost observat și în alte părți ale lumii, inclusiv în Franța, care se confruntă cu o epidemie majoră de bronșiolită. Cea mai frecventă cauză a bronșiolitei este o infecție cu virusul respirator sincțial (VRS).

Statele Unite se confruntă cu o epidemie provocată simultan de trei virusuri respiratorii: gripă, COVID-19 şi virus respirator sinciţial. Printre pacienți sunt mulți copii. Spitalele față cu greu numărului mare de îmbolnăviri, iar medicii spun că acest lucru are drept cauză renunțarea la măștile sanitare.

Sezonul epidemic a început devreme

Simptomele pot fi similare de la o boală la alta şi, chiar dacă cei mai mulţi pacienţi se însănătoşesc în una sau două săptămâni, anumite grupuri, precum bebeluşii sau vârstnicii, riscă să dezvolte cazuri grave. Medicii spun că sezonul epidemic a debutat destul de timpuriu și avertizează populația să se prezinte la medic la primele simptome.

Un vaccin împotriva VRS nu este încă disponibil

Există vaccinuri pentru două dintre cele trei virusului vizate, amintesc responsabilii sanitari. Vaccinarea este cea mai bună apărare pentru prevenirea gripei şi a COVID-19.Însă ratele de vaccinare împotriva gripei în rândul copiilor se menţin sub nivelurile din timpul pandemiei. Un vaccin împotriva VRS nu este încă disponibil.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies