Suplimentul care poate reduce riscul de Alzheimer cu 49% - STUDIU


Alzheimerul afectează tot mai multe personae la nivel mondial.

Sursă foto: Unsplash

Numai în Statele Unite, potrivit datelor Centrului pentru Combaterea și Controlul Bolilor (CDC), trăiesc 5,8 milioane de persoane diagnosticate cu Alzheimer.

În timp ce medicii încă încearcă să înțeleagă pe deplin Alzheimer și să descopere potențiale tratamente pentru această boală, cercetările au arătat că obținerea unei cantități adecvate de omega-3 DHA poate ajuta la reducerea riscului de Alzheimer cu un procent uimitor de 49%.

DHA - sau acidul docosahexaenoic - este o grăsime omega-3 care este cunoscută pentru că poate preveni probleme de sănătate precum artrita reumatoidă, bolile de inimă, unele tipuri de cancer și depresia, potrivit Healthline.

Acum, cercetătorii au descoperit că acest acid gras poate fi benefic în combaterea bolii Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent în Nutrients, în care cercetătorii au analizat posibila legătură dintre acidul docosahexaenoic din celulele roșii (RBC DHA) și Alzheimer. Luând în considerare starea de sănătate a participanților care aveau o vârstă medie de sub 65 de ani și care nu sufereau de demență, cercetătorii au descoperit că cei cu niveluri mai ridicate de RBC DHA aveau cu 49% mai puține șanse de a dezvolta Alzheimer.

În ceea ce privește modul în care DHA omega-3 ajută la reducerea riscului de Alzheimer, Jeff Gladd, director medical la Fullscript și medic de medicină integrativă, a explicat pentru Eatthis.com că "Acizii grași omega-3 sunt cunoscuți pentru rolul lor în reducerea inflamației. Se crede că DHA reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer prin atenuarea neuroinflamării, precum și prin reducerea formării și acumulării plăcilor de beta-amiloid în creier, doi factori cunoscuți ca având un rol-cheie în patogeneza bolii Alzheimer".

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies