"Sânii mei cresc fără oprire": ce este hipertrofia mamară de care suferă cântăreața Ruth Lorenzo


Cântăreața care a reprezentat Spania la concursul Eurovision a dezvăluit că suferă de această boală rară care îi afectează sânii.


Artista a mărturisit că această afecțiune îi afectează viața și a suferit două operații de reducere a sânilor și nu exclude o a treia.

Ce este mai exact hipertrofia mamară, care sunt cauzele și dacă se poate trata?

"Se numește hipertrofie mamară, corpul meu este super-sensibil la hormonii feminini și sânii mei cresc non-stop", a dezvăluit artista din Murcia, cunoscută pentru că a reprezentat Spania la concursul Eurovision (2014) și a participat la versiunea britanică a X Factor (2008).

Cântăreața în vârstă de 40 de ani a devenit conștientă pentru prima dată de sânii ei mai mari decât în mod normal la pubertate. 

"Îmi creșteau sânii atât de, atât de repede.... Problema este că trupul tău se dezvoltă mult mai devreme decât mintea ta, nu ai timp să asimilezi", spune ea. "La școală credeau că purtam șosete ca să-mi arăt pieptul mare", își amintește ea. 

Artista a mărturisit că a fost nevoită să apeleze chiar și la psiholog pentru această problemă. 

"Erotismul sânilor este ceea ce duce întotdeauna la comentarii despre sâni, dar nu este problema mea dacă mă judecă pentru mărimea sânilor mei", deși acceptarea mi-a luat mult timp în terapie".

Hipertrofia sânilor i-a afectat stima de sine: "Obișnuiam să îmi ondulez părul pentru a distrage atenția în altă parte (...) Acum știu că sunt mai mult decât niște sâni".

Ea spune că a suferit deja două operații pentru a-și reduce sânii, dar la un moment dat "ia în considerare posibilitatea de a i se extirpa întregul sân pentru o a treia operație" pentru a rezolva problema, deoarece crede că aceasta îi crește riscul de cancer de sân. Prima dată când a fost operată la Londra, își amintește și acum reacția chirurgului: "Dar de ce vrei să faci asta, ca și cum ar fi vrut să spună "ai niște sâni grozavi"". "Iar eu m-am gândit", își amintește ea, "pentru că vreau să pot face sport fără să port trei sutiene... Trei!

Hipertrofia sânilor este o afecțiune rară care afectează foarte puține femei, dar care poate deveni o problemă de sănătate, dar și estetică, deoarece greutatea sânilor poate îndoi coloana vertebrală, provocând artroză, dureri severe sau vergeturi din cauza ruperii țesuturilor.

Este o afecțiune medicală rară care afectează țesutul mamar și face ca sânii să crească mari și disproporționați față de restul corpului.

Poate afecta unul sau ambii sâni, iar cauzele sunt necunoscute, dar se crede că are o puternică componentă genetică și, după cum spune Ruth Lorenzo, se poate datora unei sensibilități crescute la hormonii sexuali feminini, cum ar fi prolactina, care stimulează producția de lapte.

Hipertrofia sânilor apare de obicei după prima menstruație și, în funcție de caz, se poate numi macromastia și gigantomastia, acesta din urmă fiind cel mai grav caz.

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies