S-ar putea să ţii lenjeria prea mult timp pe pat. La ce perioadă trebuie să o schimbi


Expertul în somn April Mayer a împărtășit la cât timp ar trebui să schimbăm, de fapt, lenjeria de pat, după ce multe persoane au recunoscut că spală aşternuturile chiar şi la cinci săptămâni. 


April Mayer, de la Amerisleep, a dezvăluit cele mai bune sfaturi privind schimbarea  cearșafurilor de pat, care vă pot asigura un somn mai bun și vă pot feri de probleme de sănătate.

"Un adult obișnuit pierde 1,5 grame de piele uscată pe zi, iar în cazul în care petrece mult timp în pat, o cantitate mare de piele se găsește în așternuturi.

"Acești fulgi de piele atrag acarieni, una dintre cele mai frecvente cauze ale astmului și alergiilor, inclusiv tuse, nas care curge, strănut și mâncărimi la nivelul gurii, ochilor, nasului sau pielii. Acarienii au o temperatură ideală de 15-21 o C, care este și temperatura recomandată pentru a dormi. Acest lucru face ca așternuturile să fie un mediu perfect pentru ca acarienii să trăiască și să se dezvolte.

De câte ori ar trebui să vă spălați așternuturile de pat?

Pentru a vă asigura că acarienii din praf nu vă cauzează probleme, experții sugerează să vă spălați lenjeria de pat o dată pe săptămână.

Cu toate acestea, dacă dormiți singur, se recomandă să le curățați o dată la două săptămâni.

"Dacă cearșafurile nu sunt curățate în mod regulat, veți dormi în continuare pe cearșafuri murdare și pline de alergeni, care ar putea provoca tuse, strănut, ochi înlăcrimați, nas care curge și mâncărimi ale pielii.

"Numărul mare de acarieni din praf ar putea provoca, de asemenea, astm și poate duce la un atac de astm.

"Transpirația pe timp de noapte duce la umezeală, crescând umiditatea din cameră și oferind un mediu perfect pentru ciuperci și bacterii, ceea ce ar putea agrava reacțiile alergice", a explicat April Mayer.

Cea mai bună metodă de a spăla cearşafurile?

Pentru a vă asigura că ați eliminat toate bacteriile, pielea moartă și acarienii din praf, spălați așternuturile cu apă fierbinte.

Apoi, ar trebui să puneți cearșafurile în uscător la cea mai înaltă setare sau, dacă avem norocul să vedem soare în curând, ar trebui să le atârnați afară, deoarece razele soarelui au proprietăți antimicrobiene care ajută la eliminarea oricăror agenți patogeni agățați.

foto: unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies