Primul test de sarcină pe bază de salivă va fi lansat în Europa. Rezultate precise în câteva minute FOTO


Primul test rapid de depistare a sarcinii, bazat pe salivă, va fi lansat în Europa și pe alte piețe anul viitor. Testul a fost dezvoltat de un start-up din Israel, Salignostics, și promite rezultate precise în doar câteva minute.


Potrivit producătorilor, testul SaliStick este foarte simplu, se poate face la domiciliu și oferă rezultate precise în doar câteva minute.

Primul test de sarcină bazat pe salivă va fi lansat în 2023.

Testul poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Noul test va ajunge în farmaciile din Europa, Africa de Sud și Israel în primul trimestru al anului viitor.

"Produsul este foarte simplu, uşor de folosit şi oferă rezultate precise în doar câteva minute", au declarat reprezentanţii companiei Salignostics.

Ei spun că acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu cu ajutorul salivei, în loc să folosească urina, aşa cum se întâmplă în cazul testelor tradiţionale. Noul test reuşeşte acest lucru prin depistarea în salivă a unui hormon de sarcină.

Rezultate precise

Potrivit datelor preliminare, testul are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97%. Sensibilitatea arată cât de bine detectează testul o sarcină. Specificitatea se referă la cât de multe femei care nu sunt gravide sunt recunoscute ca atare de un test.

Foto Imago&Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies