Preferințele bărbaților în materie de urinare: așezați pe vasul de toaletă sau stând în picioare. Cum este mai sănătos?


Subiectul urinării la bărbați în picioare și stând jos este amplu dezbătut. Un bărbat din trei consideră că urinatul stând pe vasul de toaletă nu este masculin.


Urinarea, din picioare sau din șezut? Care e poziția ideală

Potrivit urologilor,  bărbații ar trebui să se așeze să urineze. Practica este mai bună pentru sănătatea și igiena unei gospodării, eliminând posibilitatea ca urina să ajungă pe podea.

Urinarea așezat este mai avantajoasă pentru bărbați. Pe lângă faptul că este mai bine pentru igienă, statul în picioare nu te ajută să golești vezica urinară mai eficient. Atunci când stai în picioare, mușchii pelvisului sunt încordați. Pe măsură ce te așezi, se relaxează, făcând urinarea mai rapidă și mai ușoară.

Vezica unui bărbat se goleşte complet doar când acesta urinează din poziţia şezând, ceea ce întăreşte sănătatea prostatei şi elimină problemele ce pot apărea mai târziu.

Cât de departe ajunge urina

La capitolul igienă, studiile au arătat că particulele de urină pot contamina obiectele din baie aflate la o distanță de până la 92 de cm. Potrivit unui studiu recent, cam aceasta este distanța de toaletă la care un sfert dintre oameni îți țin periuța de dinți. Astfel există riscul ca urina să ajungă pe periuțele de dinți din apropiere, din cauza „picăturilor satelit” care se împrăștie în „unghiuri foarte mari”. Deși urina este în mare parte sterilă, picăturile sunt foarte capabile să găzduiască bacterii, cum ar fi E.coli din fecale.

Există mai multe argumente conform cărora statul jos este, de asemenea, mai bun pentru sănătatea mintală, oferindu-le bărbaților timp să se oprească și să reflecteze într-un spațiu liniștit.

Preferințele bărbaților în Europa

Dintre europeni, bărbații germani sunt cei mai predispuși să se așeze pentru a urina, 62%. Suedezii sunt pe locul al doilea în topul celor mai predispuși bărbați europeni să facă acest lucru, 50%, urmați de danezi cu 44% și francezi cu 35%. Iar în Spania și Italia procentul este de 34%. 

În Polonia și Marea Britanie, doar 27% și respectiv 24% dintre bărbați au urinat stând pe toaletă, potrivit datelor furnizate de YouGov, o agenție britanică de sondaje.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies