Păstrarea florilor în casă are multiple beneficii pentru sănătate, potrivit unui studiu


Multora dintre noi ne place să primim flori, sunt cu siguranță un detaliu care ne bucură, ne face să ne simțim iubiți și ne îmbunătățește starea de spirit în general. Sunt întotdeauna o opțiune excelentă pentru a surprinde o persoană dragă, dar cel mai bun dintre toate, sunt beneficiile incredibile pentru sănătate pe care le oferă faptul de a le avea acasă.


Să intrăm în casă și să vedem în sufragerie, în bucătărie sau oriunde altundeva, acel buchet de flori pe care l-am primit de ziua noastră sau pe care pur și simplu am vrut să-l cumpărăm pentru a decora, ne face, fără îndoială, să ne simțim mai bine și, de asemenea, umple de vitalitate orice zonă a casei. Ceea ce este minunat este că nu este doar datorită frumuseții sale, ci există o explicație pentru acest lucru.

Potrivit cercetătoarei Nancy Etcoff, de la Massachusetts General Hospital și Harvard Medical School, prezența florilor în casă oferă multiple beneficii pentru sănătate. Ea explică faptul că, fiind în contact permanent cu florile, oamenii devin mai înțelegători și mai empatici, simt mai puțin stres, anxietate și depresie.

Alte cercetări dovedesc că florile au puterea de a face oamenii fericiți atunci când le primesc. Dar ceea ce mulți oameni nu știu este că petrecerea câtorva zile în preajma florilor le influențează în bine sentimentele, promovând compasiunea și bunătatea, de exemplu.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, același studiu menționează că florile au puterea de a reduce sentimentele negative copleșitoare. Prin plasarea unui aranjament sau a unui buchet de flori într-o anumită parte a casei lor, diferite persoane au raportat fericire, empatie și căldură pentru restul zilei și chiar entuziasm și energie pentru a lucra și a face alte activități.

Așa că acum știi, florile sunt de departe unul dintre cele mai bune cadouri pe care le poți oferi și primi, nu doar pentru că sunt frumoase, ci și pentru beneficiile reale pe care le aduc în viața noastră.

vezi emisiunile doctor de bine

”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2024
Cât de importantă este activitatea fizică pentru organismul nostru. Toate celulele...
În cazul accidentărilor, ligamentele din genunchi se rup frecvent. Cum le putem...
„Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când ajung kilogramele în plus...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies