Părinţii unui bebeluș bolnav refuză transfuzia cu sânge de la persoane vaccinate. Operația îi poate salva viața


"Sângele de vaccinat" este refuzat la transfuzii de unele persoane, iar fenomenul îngrijorător capătă amploare. Medicii se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți sau rude ale pacienților care nu doresc să accepte sânge donat de la cineva care a fost vaccinat, din cauza îngrijorărilor legate de informațiile privind vaccinurile cu ARN mesager.


Este și cazul unei familii din Noua Zeelandă. Părinții unui bebeluș bolnav din Noua Zeelandă au refuzat transfuzia de la un donator vaccinat, deși copilul este în stare gravă. Autoritățile cer custodia copilului.

Autorităţile neozeelandeze au cerut justiţiei să le încredinţeze custodia unui bebeluş ai cărui părinţi se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze viaţa, de teamă ca nu cumva el să primească sânge provenind de la donatori vaccinaţi împotriva COVID-19

Refuzul la transfuzii a sângelui de la persoanele vaccinate anti-Covid este un fenomen care ia amploare. Oamenii refuză să primească sânge de la persoanele care și-au administrat serul cu ARN mesager. 

Bebelușul are o problemă cardiacă

Bebeluşul de patru luni, a cărui identitate este ţinută secretă la ordinul Curţii, suferă, potrivit mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, o problemă cardiacă ce necesită o intervenţie chirurgicală.

Însă această intervenţie a fost întârziată, pentru că părinţii cer ca sângele care ar putea să-i fie transferat copilului în blocul operator să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.

Cererea lor a fost respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, niciuna dintre cele două categorii neprezentând mai multe riscuri ca cealaltă.

Reacția societății civile nu a întârziat să apară. Zeci de protestatari anti-vaccin s-au adunat în fața tribunalului din Auckland pentru a-și exprima sprijinul pentru părinți.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Carnea pe care o poți consuma și în Postul Crăciunului. Se digeră ușor și are...
Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies