Medicii stomatologi precizează ca necesar să schimbăm periuţa de dinţi dacă am fost infectaţi cu coronavirus, dacă am fost răciţi sau am avut gripă. Persoanele care continuă să folosească aceeaşi periuţă de dinţi utilizată pe perioada bolii riscă să se reinfecteze, atrag atenţia specialiştii. Virusurile şi bacteriile rămân pe suprafaţa periuţei de dinţi şi ne poate expune reinfectării.
De asemenea, este recomandat să folosim apaă de gură sau apă sărată pentru clătire, pentru a reduce acumularea de microorganisme.
Cum se ţine corect periuţa de dinţi în baie
Medicii stomatologi atrag atenţia că periuţa de dinţi se ţine separat de cele ale celorlalţi membri ai familiei, dacă avem o infecţie respiratorie, deoarece există un risc mare de transmitere. Infecţiile respiratorii, precum şi COVID-19, se transmit prin picături de salivă.
Persoanele care au afecţiuni gingivale sau boli cronice trebuie să îşi schimbe periuţa de dinţi la 6 săptămâni. Nu este recomandat să ţinem periuţa de dinţi într-un recipient din plastic, mai ales dacă este umedă. Astfel, bacteriile se pot multiplica mai uşor într-un mediu umed.
După utilizare, periuţa de dinţi trebuie spălată bine cu apă caldă şi apoi trebuie lasată să se usuce bine, în poziţie verticală. Aceasta nu trebuie să stea sub nicio formă aproape de vasul de toaletă.
Sursa foto: shutterstok.com