Concluziile studiului au fost publicate de Inquisitr și arată că 1 din 6 copii din Statele Unite ale Americii suferă din cauza obezității, o afecțiune tot mai răspândită încă de la vârste fragede la nivel mondial.
Chiar dacă până în prezent copiii nu au fost atât de afectați direct de virusul SARS-CoV-2, pandemia i-a afectat pe aceștia indirect, din punct de vedere psihic.
Nivelul crescut de stres i-a făcut pe cei mici să se refugieze în mâncare.
Cei mici nu au mers la școală pentru perioade lungi de timp, nu au socializat și nu au mai făcut mișcare. Astfel, ei și-au găsit refugiul în mâncare și obiceiuri nesănătoase, care și-au pus amprenta asupra organismului lor.
Studiul citat a scos la iveală o creștere cu aproape 50% a numărului de kilograme în plus identificate în rândul copiilor, comparativ cu nivelurile dinainte de pandemie, 12 kg față de 6,5 kg.
Părinții sunt sfătuiți să acorde o atenție deosebită copiilor lor și să intervină înainte ca stresul și obiceiurile nesănătoase să pună stăpânire pe cei mici. Experții au reamintit că obezitatea este o afecțiune extrem de periculoasă, care poate duce la declanșarea unor boli grave.
Sursă foto: Shutterstock
Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: