O rusoaică a trăit cu un ac în creier timp de 80 de ani. Cum a fost posibil 


O rusoaică în vârstă de 80 de ani a trăit cu un ac în creier încă de la naștere, au declarat medicii.


Ministerul Sănătății din Sakhalin a scris că a descoperit obiectul de 3 centimetri lungime în timpul unui test medical. Aceștia cred că a fost victima unui infanticid eșuat de către părinții ei în vremuri de foamete.

Un ac de 3 centimetri lungime a fost descoperit în creierul unei femei de 80 de ani din Rusia, au anunțat luni autoritățile sanitare locale.

Ministerul Sănătății din regiunea Sakhalin a scris într-o postare pe Telegram că radiologii din regiune au găsit obiectul în timpul unei scanări cu raze X. Acesta nu a precizat când au făcut medicii descoperirea, dar a spus că aceasta a avut loc în 2023. Ministerul a găsit acul în lobul parietal stâng al femeii care a rămas anonimă.

Autoritățile au declarat că acul se află în creierul ei încă de la naștere, iar medicii cred că părinții ei au încercat să o ucidă când era bebeluș.

În timp de război, unii părinți disperați introduceau un ac într-un loc moale din capul nou-născutului, unde oasele craniului nu se contopeau încă, a scris ministerul într-o notă. Acel loc, fontanela, se închide și ascunde acul, deși bebelușul moare odată cu el, a notat agenția.

"Astfel de cazuri nu erau neobișnuite în timpul anilor de foamete", a adăugat ministerul.

Femeia, acum în vârstă de 80 de ani, a supraviețuit tentativei de infanticid și nu a acuzat niciodată de dureri de cap din cauza acesteia, a precizat Ministerul Sănătății din Sakhalin.

Medicii au spus că nu vor să scoată acul de teamă că operația i-ar putea înrăutăți starea de sănătate. Ea este monitorizată de un medic și sănătatea ei nu este în pericol, a adăugat agenția.

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies