Lumina albastră a telefoanelor mobile poate duce la apariția petelor pe față. Studiu surprinzător 


Ecranele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Telefoanele mobile sunt instrumentul nostru de socializare și de petrecere a timpului liber, printre multe alte funcții. În medie, o persoană petrece aproape patru ore în fața ecranelor telefoanelor inteligente.


Ca urmare a orelor lungi petrecute uitându-ne la e-mailuri, pe rețelele de socializare sau pe chat, apar noi studii care analizează modul în care dispozitivele electronice vor afecta utilizatorii pe termen scurt și mediu.

Una dintre principalele probleme studiate este lumina albastră emisă de aceste ecrane și efectele sale asupra oamenilor. Oboseala ochilor și stresul vizual ne afectează ochii și, de asemenea, ciclul de somn. Iată cum ne afectează pielea supraexpunerea la lumina albastră și cum putem combate efectele acesteia.

Cum ne afectează lumina albastră pielea

La fel cum razele UV de la soare pătrund în pielea noastră, la fel și lumina albastră de la dispozitivele mobile. Principala consecință pe care o poate provoca este apariția petelor și întunecarea pielii.

Ceea ce se întâmplă este că pielea detectează supraexpunerea la niveluri ridicate de lumină albastră și activează producția de melanină (pigmentul care colorează părul, ochii și pielea) ca mijloc de apărare. Cu alte cuvinte, crește riscul de hiperpigmentare.

O altă consecință a supraexpunerii este îmbătrânirea prematură a pielii. Intrarea razelor în piele generează radicali liberi și distruge structurile celulare. Acest lucru duce la reducerea elasticității pielii. 

Această îmbătrânire prematură a pielii este cauzată, de asemenea, de creșterea uscăciunii sau de reducerea producției de colagen, un teren propice pentru riduri, linii fine și cearcăne sub ochi.

Persoanele mai întunecate, adică cele cu un fototip de piele ridicat, sunt mai predispuse la această hiperpigmentare datorată expunerii la lumina albastră, deoarece celulele lor produc mai multă melanină decât cele ale persoanelor cu pielea mai deschisă. Același lucru este valabil și în cazul femeilor însărcinate, deoarece pielea lor este mai sensibilă. 

Cum să previi efectele luminii albastre asupra pielii

În mod logic, cel mai bun mod de a preveni ca lumina albastră să ne afecteze pielea este să reducem timpul de expunere. Cu toate acestea, nu este o sarcină ușoară, deoarece o mare parte din viața noastră se învârte în jurul acestor dispozitive.

Iată câteva dintre măsurile de precauție pe care le putem lua:

  • Folosiți cremă de protecție solară în același mod în care o facem atunci când ne expunem la lumina soarelui. 
  • Activați filtrul de lumină albastră integrat în dispozitivele mobile sau instalați unul.
  • Utilizați produse cosmetice care încorporează vitamina C, care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi.

vezi emisiunile doctor de bine

Copiii nu au nevoie de dietă. Ce alimente nu ar trebui sa lipsească din pachețelul...
Ce arată durerea la nivelul abdomenului, mai ales când stați mult în picioare....
Când trebuie să bem, de fapt, apă. Și nu de orice fel: există și ape care ne...
Cum poți slăbi luând medicamente și ce trebuie să știi despre ele. Sfatul medicului
Care pot fi cauzele durerilor de cap la copii. Recomandarea medicilor: „Dacă i...
Boala care este o amenințare reală pentru tineri. Debutează cu simptome banale...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies