La ce pericol uriaș te expui dacă mănânci partea din mijloc mărului 


 
Merele ar putea să nu fie chiar atât de sănătoase, dacă mănânci și partea din mijloc a acestor fructe. Consumul a 5 porții de fructe și legume pe zi este recomandat de majoritatea nutriționiștilor, dar consumul acestei părți a mărului poate avea consecințe grave asupra sănătății tale. 


Semințele pe care le îndepărtăm în mod normal pot fi toxice, deoarece conțin un compus de cianură care ne-ar putea face rău după ce le mâncăm. 

Semințele de mere, precum și semințele altor fructe, cum ar fi cireșele și piersicile, ne pot otrăvi, mai ales dacă sunt consumate în mod regulat. Pericolul de a te otrăvi dacă mănânci un măr este aproape anecdotic, dar merită menționat faptul că o parte din acest fruct sănătos are un pericol latent în interior. La fel ca toată natura care ne înconjoară, poate include unele elemente care conțin amigdalină, principalul glicozid cianogenic compus din cianură și zahăr.

Atunci când este metabolizat în sistemul digestiv, acest element trece în amigdalină și se degradează în cianură de hidrogen. Acest compus este extrem de dăunător pentru orice ființă umană și poate provoca otrăvire fatală dacă se ingerează o anumită cantitate de acest compus.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), doza letală de cianură este de 0,5 până la 3,5 mg pe kilogram de greutate corporală. 

Astfel, ar fi nevoie de 83 până la 500 de semințe pentru ca o persoană să se otrăvească. Ar trebui să fie consumate toate deodată, adică aproape o sută de mere, pentru a fi periculoase pentru organism. Așadar, este aproape imposibil ca un singur măr să reprezinte un pericol.

Înghițirea accidentală a unor semințe, fie că sunt întregi sau zdrobite, nu prezintă un risc pentru sănătate. Beneficiile merelor sunt tot în fibrele și vitaminele, elemente de bază ale fructelor și legumelor, esențiale pentru viața noastră de zi cu zi. Așadar, acum că ai aflat toate aceste informații este recomandat să eviți să consumi în mod regulat semințele acestor fructe.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum putem rezolva un traumatism apărut la nivelul dinților frontali care afectează...
Alimente crude sau gătite. Medicul Mihaela Bilic demontează cele mai răspândite...
De ce contează cel mai mult vârsta femeii pentru obținerea unei sarcini. ”Să...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 12 mai 2024
Sindromul de apnee în somn. Cum se manifestă și cum ne putem trata de această...
Cum putem scăpa de cicatricile post accneice printr-un tratament revoluționar

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies