Îți place să-ți faci selfie-uri în oglinda de la sală? Este posibil să ai probleme psihologice


La sală de sport există întotdeauna persoana tipică care adoră să-și facă selfie-uri în fața oglinzii. Ceea ce nu știu aceste persoane este că, de fapt, potrivit unui grup de experți, ar putea avea probleme psihologice grave.


Cred că știm cu toții pe cineva care merge la sala de sport și după, sau chiar în timpul antrenamentului, nu se poate abține să nu se fotografieze în fața oglinzilor din sala de forță sau pur și simplu să scoată telefonul pentru a face o fotografie a valorosului său efort fizic, care va fi recunoscută ulterior de prieteni și urmăritori pe rețelele de socializare.

Potrivit unei analize psihologice realizate de Universitatea Brunel din Londra (via Esquire), s-a dovedit că persoanele care se laudă în mod constant cu disciplina și rezultatele lor fizice sunt, de fapt, conduse de narcisism. Dacă nu știi ce înseamnă acest concept, trebuie să știi că un narcisist este o persoană care posedă o admirație excesivă și exagerată pentru sine, pentru aspectul său fizic sau pentru darurile sau calitățile sale.

Unii ar vedea acest lucru ca pe un lucru bun, ar crede că vorbește despre buna stimă de sine a unei persoane, însă această problemă psihologică se traduce în ceva total opus, deoarece cei care se fotografiază în sala de sport, de exemplu, vor căuta ulterior o anumită speranță prin consolidarea statutului lor prin like-urile pe care le primesc pe Instagram sau Facebook, sperând și la comentarii care să le crească orgoliul.

Și nu există nicio șansă ca o persoană narcisistă să își facă selfie-uri fără să le posteze, deoarece majoritatea cred că fac o favoare lumii arătând că fac un efort fizic mare pentru sănătatea și aspectul lor.

Ceea ce ei nu știu este că studiul, care analizează, de asemenea, extroversiunea, neuroticismul, deschiderea, agreabilitatea și conștiinciozitatea, a constatat că acestea sunt deghizări pe care aceste persoane narcisiste le folosesc pentru a-și ascunde tendința de a-și spori ego-ul, ceea ce înseamnă că au de fapt o stimă de sine scăzută și au nevoie de atenție într-un fel sau altul.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies