Înainte sau după piscină: Când trebuie să faci duș, de fapt 


Vara este anotimpul în care pisicinele sunt la mare căutare. Din păcate însă, există și riscuri atunci când mergem la pisicină. Pot apărea diverse infecții, mai ales dacă apa nu este schimbată la timp. 


Este esențial să faceți un duș înainte și după ce ați înotat într-o piscină. Motivul pentru care se face un duș înainte nu este doar din respect și igienă față de ceilalți, ci este mai mult o măsură de menținere a salubrității apei. 

Apa din piscine este tratată cu clor și alte substanțe chimice pentru a distruge bacteriile și a preveni răspândirea bolilor infecțioase. Aceste substanțe sunt menținute la niveluri scăzute, astfel încât să nu poată dăuna grav utilizatorilor. Dar ceea ce poate interfera negativ cu sănătatea este amestecul clorului cu alte substanțe chimice pe care utilizatorii le aduc în apă și care generează un produs secundar dăunător, cloramina. De exemplu, urme de șampoane, creme sau balsamuri.

De aceea, dușul este important pentru a evita afecțiuni precum iritațiile oculare și chiar problemele respiratorii. În cazul dușului de după baie, scopul este de a elimina urmele de germeni și produse de igienă de pe piele, precum și clorul care o usucă. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies