Este posibil să mori de la o lovitură severă la testicule?


 
Este bine știut, indiferent dacă ești bărbat sau nu, că o lovitură în zona intimă  poate fi foarte dureroasă. Unii o pot descrie ca fiind cea mai mare durere din viața lor și poate dura chiar mult timp pentru a se atenua, dar mulți oameni se întreabă adesea dacă este posibil să mori în urma unei lovituri foarte puternice la testicule? 


Toți bărbații au fost loviți în această zonă din greșeală, care este foarte sensibilă pentru că nu este protejată. Testiculele sunt doar suspendate în interiorul scrotului subțire și nu există nimic altceva ce le poate proteja în cazul unei lovituri. 

Durerea poate să persiste mult timp, dar adesea trece fără consecinţe. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea unor leziuni grave, cum ar fi hidrocelul, o acumulare de lichid între cele două straturi care înconjoară testiculul în interiorul scrotului, deși acest lucru nu provoacă infertilitate, chisturi sau dilatarea venelor.

Este posibil să mori de la o lovitură severă la testicule?

Potrivit unui raport al Urological Clinics of North America, "traumatismele genitale externe sunt rare și rareori pun viața în pericol, dar justifică o evaluare imediată pentru un tratament adecvat", însă aceste leziuni pot provoca "distrugeri fizice, psihologice și funcționale pe termen lung".

Nu este foarte frecventă, dar se poate întâmpla, există cazuri documentate de decese din cauza leziunilor testiculare. Primul este cel al unui tânăr de 18 ani care a fost rănit în timp ce se plimba cu bicicleta. Două luni mai târziu a suferit dureri puternice la scrot și febră, a murit din cauza "sindromului de răspuns inflamator sistemic", răspunsul organismului său la rănire.

Un alt bărbat a murit pentru că a fost lovit în testicule de o mașină, iar hematomul care îi acoperea întregul scrot i-a provocat moartea înainte de a putea fi tratat în spital.

Potrivit medicului Gareth Nye, "Da, ruptura testiculară provoacă leziuni care, dacă nu sunt tratate, pot duce la moartea țesutului. Această moarte tisulară duce la necroză și poate duce, în cele din urmă, la deces. rareori!

Foto: pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Ecografia de sân, investigația esențială pentru femei. Când este necesar să...
Mâncatul rapid duce la haos digestiv. Explicațiile medicilor privind obiceiurile...
Suplimentele cu colagen sunt complet inutile, explică renumiți academicieni și...
Soluția Mihaelei Bilic pentru a slăbi fără cură: „Iată o sugestie care poate...
Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum să ne facem planuri realiste pentru Anul Nou și...
Dr. Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să mâncăm după sărbători ca să scăpăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies