De ce starea de frică poate provoca crampe la stomac sau durere 


Cu toții am fost la un moment dat atât de supărați pe o situație încât am început să ne simțim rău nu doar emoțional, ci și fizic. De fapt, acest disconfort poate veni mai târziu și nu în timpul acelui episod de furie, motiv pentru care vom explica de ce a face o furie puternică provoacă diaree sau durere de stomac.


Potrivit gazetei UNAM, durerile de stomac după un moment neplăcut sunt asociate cu o creștere a secreției acide, care nu este influențată de avocado sau bolillo.

Când ne enervăm, corpul nostru eliberează adrenalină, pupilele se dilată și ritmul cardiac crește, a explicat pentru Notimex Jorge Saucillo Álvarez, absolvent al UNAM.

Dar această eliberare de adrenalină are consecințe, de exemplu, golește vezica biliară, ceea ce este cunoscut sub numele de "vărsarea bilei", iar prezența bilei în stomac poate avea efecte negative, cum ar fi greața, vărsăturile și inflamația stomacului.

Saucillo Alvarez a precizat că, dacă o persoană a mâncat o cantitate mare de grăsimi, pot apărea vărsături și disconfort gastric. 

Cu toate acestea, apar probleme atunci când oamenii au o sensibilitate ridicată la bilă, ceea ce poate provoca simptome precum greață, vărsături, balonare și diaree.

Foto: shutterstock,com

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies