De ce să nu urinezi niciodată când faci duș. Explicația clară a medicilor 


 
Dacă trebuie sau nu să urinezi la duș este una dintre dezbaterile asupra căreia nu există un consens între experți. 


 Cei care sunt în favoarea urinării sub duș argumentează în principal din motive de mediu, pentru economia de apă, întrucât se pierd șase litri de apă de fiecare dată când se trage apa la toaletă. Contrar acestui punct de vedere se situează Dr. Teresa Irwin, care susține că urinarea la duș poate cauza probleme grave de sănătate pe termen lung. Femeile ar fi cele mai afectate de acest obicei.

Urina este suma tuturor deșeurilor lichide din corp

Atunci când urinați la duș, există posibilitatea ca unele dintre aceste bacterii dăunătoare să ajungă într-o rană deschisă de pe corpul dumneavoastră și să provoace o infecție.

De asemenea, dacă împărțiți dușul cu o altă persoană, se poate dezvolta o infecție a tractului urinar, deoarece zonele umede tind să fie un teren propice pentru bacterii.

De asemenea, credeți sau nu, poate avea un efect negativ asupra creierului. După un timp de repetare a acestei practici, creierul va asocia sunetele de apă cu dorința de a urina.  Mai mult decât atât, această dorință de a merge la toaletă se poate transforma în incontinență urinară, o problemă care înseamnă că nu îți poți controla vezica urinară și urina este eliberată involuntar.

Uroginecologul Teresa Irwin explică: "De fiecare dată când auzi sunetul apei, vezica ta va dori să urineze, pentru că este obișnuită să audă sunetul apei la duș", spune ea într-un videoclip TikTok.

În acest fel, uroginecologul asigură că "de fiecare dată când te speli pe mâini, speli vasele, vezica ta va acționa, ca să spunem așa, pentru că vrea să meargă să urineze", subliniază ea pentru a-i face pe oameni să conștientizeze riscul acestor obiceiuri aparent nevinovate, atât la bărbați, cât și la femei.

Nu este prima dată când cineva avertizează asupra acestui obicei. Anul trecut, Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, terapeut al podelei pelviene, a declarat pe contul său TikTok că "Dacă urinezi în timp ce apa curge, creezi o asociere în creierul tău între sunetul apei curgătoare și faptul că trebuie să urinezi", adăugând totodată: "Fără o podea pelvină puternică, acest lucru ar putea duce la unele probleme de urinaare atunci când auzi apa curgând".

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies