De ce persoanele roșcate sunt considerate un coșmar pentru medicii anesteziști 


Anumite gene ne fac să arătăm foarte diferit de alți oameni. De fapt, atunci când strămoșii noștri au migrat din Africa spre nordul Europei, în urmă cu aproximativ 200.000 de ani, mai puțină lumină solară a dus la noi mutații și o piele mai palida în cazul unor oameni. Această mutație a dus la apariția părului roșcat și a ochilor albaștri sau deschiși. 


Lluis Montoliu, cercetător CSIC la Centrul Național de Biotehnologie și la Centrul pentru Rețeaua de Cercetare Biomedicală privind Bolile Rare de la Institutul de Sănătate Carlos III din Madrid, subliniază că originea persoanelor roșcate de astăzi se datorează populațiilor care s-au deplasat spre nord. "Selecția naturală a acționat asupra pielii, ceea ce înseamnă că a existat multă pigmentare", subliniază el.

Această culoare roșiatică, explică cercetătorul, este culoarea unuia dintre cei doi pigmenți pe care îi avem cu toții: eumelanina (închisă la culoare) și feomelanina (roșu-gălbui). Părul roșcat apare deoarece aceste persoane nu pot sintetiza eumelanina și pot produce doar feomelanina, care, la rândul ei, face pielea mai albă, deoarece conține mai puțin pigment întunecat. 

Percepția diferită a durerii

Există un motiv pentru această expresie, și anume că persoanele roșcate au o percepție a durerii diferită, ceea ce poate duce la necesitatea unor doze mai mari de anestezice, spune cercetătorul. El adaugă că aceștia resimt, de asemenea, un efect analgezic mai mare al opioidelor decât restul populației. 

"Atunci când un roșcat trebuie anesteziat, are nevoie de doze mai mari de anestezic decât alte persoane, dar, de asemenea, percepe durerea în mod diferit și trebuie să ia doze mai mari de analgezice pentru a-și obține efectul. Acest lucru se datorează faptului că au o mutație la un receptor dintr-o familie de alți receptori legați de percepția durerii", spune el.

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies