De ce este periculos să presari zahăr peste căpșuni 


Căpșunile sunt unele dintre cele mai gustoase și sănătoase fructe. Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate, însă atunci când sunt consumate multe persoane presară peste ele zahăr. 


Medicii spun însă că ar trebui să renunțăm imediat la acest obicei deoarece este foarte periculos pentru sănătate. Această combinație poate avea efecte devastoare asupra organismului, spun specialiștii. 

Zahărul anulează nutrienții căspunilor 

Căpșunile sunt pline de nutrienți și au un conținut mare de Vitamina C, potasiu, magan, folatii, fibre și antioxidanți. În momentul în care presărăm zahăr peste ele, acesta anulează toți nutrienții căpșunilor. 

Zahărul este mai periculos decât alcoolul și țigările și este responsabil de afecțiuni precum diabetul, boli de inimă sau cance.r 

 Ce beneficii au căpșunile pentru sănătate 

Căpșunile sunt recomandate în diete, deoarece conțin foarte puține calorii, între 30 și 35 la 100 de grame

De asemenea, aceste fructe conțin antocianine, de aceea ajută la reducerea colesterolului și a riscului de hipertensiune arterială. Sunt bogate în apă, vitamine, antioxidanți, potasiu și calciu, de aceea au proprietăți importante de hidratare.

Căpșunile sunt foarte bune și pentru sistemul imunitar, deoarece conțin o cantitate mare de vitamina C. Ele combat constipația pentru că au sunt bogate în fibre

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies