Cum să oprești sângerările nazale: Majoritatea oamenilor greșesc!


Potrivit specialiștilor, aerul care trece prin nas atunci când respirați poate provoca uscăciune și iritații la nivelul membranelor care căptușesc interiorul nasului, formând cruste care, atunci când se sparg, provoacă sângerări.


Principalele cauze ale sângerărilor nazale sunt iritațiile cauzate de alergii sau gripă, aerul foarte rece din timpul iernii, scobitul puternic în nas, un sept rănit sau deviat, tensiunea arterială ridicată, inhalarea de substanțe chimice și, în cazuri grave, posibile tumori.

Cum să oprești sângerările nazale?

Ca regulă generală, primul lucru care trebuie făcut în caz de sângerare nazală este să te așezi și să înclini capul înainte (NU ÎNAPOI, așa cum fac mulți), deoarece acest lucru va împiedica persoana să înghită sângele.

Apoi, cu una dintre mâini, persoana cu sângerare trebuie să-și strângă nasul cu degetul mare și arătătorul pe partea moale de sub sept timp de 2 minute. Apoi trebuie să elibereze nasul și să strângă, să elibereze și să strângă din nou până când sângele nu mai curge.

Dacă după 5-10 minute nu se oprește, puteți aplica o compresă rece sau gheață pe podul nasului. Aceasta este o altă metodă de a opri o sângerare nazală.

ATENȚIE! NU trebuie să îndesați hârtie sau vată de bumbac pe nas. Este suficient un tampon de tifon mic și moale care nu blochează întreaga nară.

De asemenea, ar trebui să fiți atenți, deoarece dacă sângerarea nazală nu se oprește după 20 de minute sau dacă apare după o lovitură la cap, iar in acest caz trebuie sa mergeti de urgenta la medic. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies