Cum să oprești sângerările nazale: Majoritatea oamenilor greșesc!


Potrivit specialiștilor, aerul care trece prin nas atunci când respirați poate provoca uscăciune și iritații la nivelul membranelor care căptușesc interiorul nasului, formând cruste care, atunci când se sparg, provoacă sângerări.


Principalele cauze ale sângerărilor nazale sunt iritațiile cauzate de alergii sau gripă, aerul foarte rece din timpul iernii, scobitul puternic în nas, un sept rănit sau deviat, tensiunea arterială ridicată, inhalarea de substanțe chimice și, în cazuri grave, posibile tumori.

Cum să oprești sângerările nazale?

Ca regulă generală, primul lucru care trebuie făcut în caz de sângerare nazală este să te așezi și să înclini capul înainte (NU ÎNAPOI, așa cum fac mulți), deoarece acest lucru va împiedica persoana să înghită sângele.

Apoi, cu una dintre mâini, persoana cu sângerare trebuie să-și strângă nasul cu degetul mare și arătătorul pe partea moale de sub sept timp de 2 minute. Apoi trebuie să elibereze nasul și să strângă, să elibereze și să strângă din nou până când sângele nu mai curge.

Dacă după 5-10 minute nu se oprește, puteți aplica o compresă rece sau gheață pe podul nasului. Aceasta este o altă metodă de a opri o sângerare nazală.

ATENȚIE! NU trebuie să îndesați hârtie sau vată de bumbac pe nas. Este suficient un tampon de tifon mic și moale care nu blochează întreaga nară.

De asemenea, ar trebui să fiți atenți, deoarece dacă sângerarea nazală nu se oprește după 20 de minute sau dacă apare după o lovitură la cap, iar in acest caz trebuie sa mergeti de urgenta la medic. 

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies