Ce spun primele fire de păr alb despre sănătatea ta?


În general, oamenii au primele fire de păr alb în jurul vârstei de 30 de ani. Dar, uneori, acestea apar mai devreme decât se așteaptă.


Părul unora devine complet alb pe măsură ce îmbătrânesc, în timp ce alții au doar câteva fire. Aflați de ce unii oameni devin cărunți mai devreme decât alții și de ce nu ar trebui să vă faceți griji atunci când vi se întâmplă și dumneavoastră.

Cantitatea de melanină din păr și modul în care părul tău îmbătrânește sunt legate de genele tale. Așadar, dacă părinții tăi au avut părul cărunt de timpuriu, sunt șanse ca și tu să ai.

Alte motive

Dacă simțiți că vă încărunțiți prea devreme, este posibil să existe și alte cauze la mijloc. Fumatul influențează procesul de îmbătrânire a părului; dacă fumați, este posibil să vă încărunțiți mai devreme.

Alte cauze posibile includ factori de mediu, cum ar fi lumina ultravioletă sau poluarea. Și chiar și stresul poate face ca părul tău să încărunțească mai devreme. Vestea bună? Potrivit Health, cercetătorii au descoperit că, atunci când cantitatea de stres este redusă, părul poate reveni la culoarea normală.

În cazuri foarte rare, îmbătrânirea prematură este cauzată de un fel de problemă medicală. Dacă simțiți că îmbătrâniți prematur, ar fi bine să consultați un profesionist în domeniul sănătății pentru a vedea dacă o problemă medicală este cauza.

sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile...
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Vitamina D, un hormon vital produs de sistemul imunitar în timpul infecțiilor
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți,...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 3 decembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies