Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncam picant. Efecte surprinzătoare


Ești fan al mâncării picante, dar ai idee ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi alimente picante precum ardeii iuți, sosurile picante sau condimente sub formă de pudră?


Fierbințeala și durerea pe care le provoacă ardeii iuți sunt menite să ne împiedice a-i mânca. Cu toate astea, noi ne supunem în mod voit acestui tratament. Dar nu toate răspunsurile potenţiale sunt binevenite,

Chiar dacă ne place gustul, nu e mereu benefic să mâncăm picant. Consumul de alimente condimentate poate produce o varietate de reacţii fiziologice, cum ar fi furnicături pe limbă şi buze, precum şi transpiraţie.

Efectele care se resimt asupra organismului când consumăm alimente picante:

Provoacă transpiraţie și/sau roșeală - acesta este modul în care corpul se răceşte.

Poate provoca tulburări gastro-intestinale

Consumul moderat de alimente picante este, în general, sigur pentru persoanele care nu au deja probleme cu stomacul. Cu toate acestea, poate provoca inflamaţii în zonele care ajută digestia şi poate duce uneori la arsuri la stomac, dureri de stomac sau diaree.

Persoanele cu gastrită, care apare atunci când mucoasa stomacului este inflamată, pot simţi dureri abdominale.

Pierdere în greutate. Consumul de alimente picante este o modalitate ușoară de a arde niște grăsimi în plus. 

Consumul regulat de alimente picante poate reduce probabilitatea de obezitate sau atacuri de cord pe termen lung.

Aportul de ardei iute este legat de o reducere a acumulării de calciu în pereţii arterelor coronare, care furnizează sânge inimii.

Un consum zilnic de ardei iute este asociat cu un risc crescut de cancer esofagian, dar nu şi de cancer gastric sau colorectal.

În trecut condimentele erau folosite pentru a preveni alterarea alimentelor. Proprietățile anti-microbiene ale capsaicinei (compusul care dă iuțeală ardeilor) reușeau să inhibe cu până la 75% dezvoltarea bacteriilor.

Ardeii sunt susceptibili de a provoca alergii.  Unii oameni spun că se confruntă cu o umflătură a feței și mâncărimi dimineața după ce au mâncat o cină picantă.

Papilele gustative vor avea de suferit. Limba va fi prima care va resimți consecințele negative ale poftei de mâncare picantă. 

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

(P) HIPEC oferă șansă la viață pacienților oncologici în stadiul 4
Alimentul care câștigă teren în preferințele oamenilor. Conține fibre, proteine...
Două tehnici care reduc frica de stomatolog a oamenilor. „Trebuie să te pui în...
Senzația din capul pieptului care poate ascunde epilepsie. Medicii ne spun care sunt...
Greșeala pe care o fac oamenii și poate duce la pierderea auzului. Avertismentul...
„Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești!". Gastronomia de la gust, la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies