Ce se întâmplă cu pielea ta dacă nu te speli două zile la rând 


 
Suntem obișnuiți să facem duș în fiecare zi și este aproape de neconceput să stăm o zi întreagă fără să facem baie. Transpirația și mirosurile pe care le emană corpul nostru sunt de nesuportat, așa că orice persoană face cel puțin un duș în fiecare zi. 


Dar realitatea este diferită... dușul trebuie făcut cu moderație, nu mai mult de o dată pe zi și nu cu apă foarte fierbinte, deoarece corpul nostru pierde multe uleiuri care sunt vitale pentru buna funcționare a celui mai mare organ al nostru: pielea.

Bacterii și ciuperci

Oamenii sunt purtători a mii de tipuri diferite de bacterii și aproximativ patruzeci de tipuri de ciuperci. Nu putem trăi fără ele, deoarece multe dintre aceste bacterii și ciuperci ne aparțin doar nouă. Dacă faceți duș și folosiți săpun, puteți spăla multe dintre aceste bacterii externe care se răspândesc pe piele. În caz contrar, acestea pot intra în nas, ochi și gură și vă veți îmbolnăvi. Mirosul de transpirație provine tot de la aceste bacterii.

În timpul zilei, transpirăm și uleiul este eliberat din porii noștri. Dacă nu faci duș în fiecare zi, toată această murdărie se acumulează și poate duce la apariția coșurilor, a pielii cenușii și a ridurilor. De asemenea, dacă nu faceți duș suficient de des, aveți mai multe șanse de a face infecții bacteriene și fungice.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 25 februarie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies