Ce schimbări se produc în creierul unui bărbat când miroase lacrimile unei femei 


Lacrimile sunt o componentă esențială pentru vederea sănătoasă și complet funcțională.


Există 3 tipuri de lacrimi: 

Lacrimile bazale sunt cele mai întâlnite, acestea fiind responsabile de lubrifierea și asigurarea funcționalității ochilor.

Lacrimile psihogenice mai sunt numite și lacrimi emoționale pentru că apar ca răspuns la diferite stări precum tristețea, stresul, bucuria sau alte emoții intense. 

Lacrimile reflexe sau iritante apar în urma unor agresiuni provenite din mediu (fum, vânt, lumină puternică, corpuri străine, substanțe chimice și înțepătoare etc.) și au rolul de a preveni iritațiile și disconfortul.

Un studiu recent a descoperit că lacrimile omului conţin o substanţă care atenuează agresivitatea. Cercetătorii au ajuns la concluzia că mirosirea lacrimilor emoționale ale femeilor provoacă schimbări în creier și reduce agresivitatea. 

Mirosirea lacrimilor emoţionale ale femeilor a redus agresivitatea masculină cu peste 40% în testele computerizate şi a determinat schimbări corespunzătoare în creier.

Lacrimile femeilor calmează bărbații agresivi 

Studii anterioare au scos la iveală că lacrimile femeilor pot reduce nivelul de testosteron la bărbați. Astfel că, substanța chimică din lacrimi reduce excitația bărbatului. Cercetătorii au conchis că lacrimile dau un semnal clar de dezinteres și că femeile le folosesc, conștient sau nu, pentru a neutraliza "asaltul" bărbatului.

De asemenea, lacrimile reprezintă un sistem de protecție pe care bebelușii l-au dezvoltat în scopul autoapărării în prima parte a vieții.

"Bebeluşii nu pot spune: "Nu mai fi agresiv cu mine". Ei sunt foarte limitaţi în capacitatea lor de a comunica şi sunt şi neajutoraţi. Ei au un interes în a reduce agresivitatea şi acest lucru reflectă trista realitate a agresiunii faţă de bebeluşi", a spus Noam Sobel, profesor de neurobiologie la Weizmann Institute of Science din Israel.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

(P) De ce e important să ne monitorizăm obiectiv activitatea fizică? Singurul medicament...
Ce se întâmplă cu sistemul venos al viitoarei mame, în cele nouă luni de sarcină....
Cum să bei corect apă în timpul zilei pentru a te hidrata corespunzător. „După...
Ce legătură este între dinți, mușcătură și postura spatelui. Sfatul medicului
Traumatismele la dinții frontali au nevoie de ajutor medical rapid. Sfatul medicilor...
Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies